П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл проповідує релігійний тероризм, – богослов Кирило (Говорун)

    Богослов, архімандрит Кирило Говорун прокоментував нещодавню заяву Кіріла (Гундяєва) про те, що “якщо хтось, спонукуваний почуттям обов’язку, необхідністю виконати присягу, залишається вірним своєму покликанню і гине, виконуючи військовий обов’язок, то він, безсумнівно, здійснює діяння, рівносильне жертві. Він себе приносить у жертву за інших. І тому віримо, що ця жертва змиває всі гріхи, які людина скоїла.”

    За словами Говоруна між мучеництвом і релігійним тероризмом є багато спільного: і там, і там люди приносять у жертву життя, але є нюанс. Він підкреслив, що дії російських загарбників підпали під визначення релігійного тероризму.

    «Але є нюанс: мученики жертвують виключно своїм життям, а терористи – і своїм, і чужими. Саме цей нюанс не врахував у своїй проповіді патріарх (Кіріл, – ред.). Тому що те, що російські солдати роблять на території України – це тероризм. Вони вбивають інших і гинуть самі. Багато хто підпадає під визначення релігійного тероризму, бо жертвує життями в ім’я псевдорелігійних ідей (свята Русь, традиційні цінності тощо). Якими їх постачають спікери РПЦ. І тепер виправдовують релігійний тероризм у його класичному вигляді», – зазначив Говорун.

    Раніше Крило Говорун писав, що у Путіна проблема пояснити навіть самому собі, навіщо ця війна.

    Найсвіжіше

    Популярне