П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ісламські лідери в Татарстані виправдовують війну рф проти України та хвалять путіна

    Духовне управління мусульман Татарстану висловило підтримку рішенню путіна про мобілізацію, виправдовуючи окупаційну війну росіян через призму ісламу. Вони навіть заявили, що війна рф проти України відповідає принципам шаріату.

    Про це інформує Інтерфакс, передає Духовний Фронт України.

    “Вивчивши обставини підписання указу Президента РФ (…) і зіставивши його з принципами і канонами Шаріату, заявляємо, що цей указ не суперечить таким мусульманським цінностям, як гарантування безпеки, захист Батьківщини та відстоювання спільних національних і духовних цінностей народів Росії. Не піддаємо сумнівам обґрунтованість рішення Президента РФ, тому що воно сформовано на підставі експертної думки і компетентної оцінки професіоналів ключових відомств нашої країни”, – йдеться в повідомленні за підсумками спільного робочого засідання Ради улемів ДУМ РТ, Ради казиїв ДУМ РТ та експертів у галузі ісламського права Казанського ісламського університету.

    Лідери мусульман в Татарстані зазначили, що війна з Україною нібито відповідає ісламським принципам.

    Це в черговий раз свідчить, що Кремль використовує лідерів мусульман росії, щоб агітувати за мобілізацію на війну. Раніше мусульманин Рамзан Кадиров отримав православний орден. Крім цього путін називав ісламські країни партнерами росії у розв’язанні глобальних питань.

    Варто зазначити, що інші ісламські лідери не згідні з такою позицією своїх одновірців. Зокрема Управління мусульман Узбекистану повідомило, що воювати проти України – гріх. Також мусульманин з Харкова звернувся до мусульман РФ після обстрілу мечеті і назвав їхні дії поневоленням.

    У липні 2022 року духовні лідери мусульман в Криму виступали зі зверненням стосовно заяви імамів Росії стосовно джихаду проти України. Вони пояснили, чому війна Росії проти України не є джихадом і чому мусульмани, які загинули за злочинні ідеї Путіна, не є шахідами.

    Найсвіжіше

    Популярне