Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Кремль використовує лідерів мусульман росії, щоб агітувати за мобілізацію на війну

    Вслід за Кірілом Гундяєвим мобілізацію почали підтримувати і мусульмани. Глава Духовного управління мусульман росії Равіль Гайнутдін заявив про безумовну підтримку рішення Владіміра путіна оголосити мобілізацію.

    Про це повідомляє Інтерфакс, передає Духовний Фронт України.

    «Сьогодні, коли президент країни оголосив про часткову мобілізацію, я закликаю наше мусульманське духовенство підтримати цей заклик і донести до пересічних віруючих слова про необхідність виконання свого громадянського обов’язку перед державою та суспільством, перед своєю сім’єю, перед своїми дітьми, перед своїм рідним краєм. І, звичайно ж, російські мусульмани не повинні залишитись осторонь і в цих складних обставинах прийти на допомогу нашій Батьківщині», – заявив Гайнутдін у п’ятницю на пленумі ДУМ.

    Він не уточнив, від кого саме треба захищати росію і чому вона досі не напала на НАТО, яким лякає росіян.

    Крім цього муфтій вважає окупацію України «правильною справою».

    «Усвідомлюючи те, що наша справа правильна і справедлива (…), правда і справедливість, безумовно, з милості Аллаха переможуть», – сказав муфтій.

    Кремль намагається погасити народне невдоволення мобілізацію промовами релігійних лідерів. Також це має агітаційний ефект.

    Крім цього меджліс Духовного управління мусульман Санкт-Петербурга та Північно-Західного регіону Росії виступив на підтримку путіна про мобілізацію.

    Нагадаємо, раніше верховний муфтій Росії Талгат Таджуддін закликав мусульман молитися за путіна і війська рф, які воюють проти України. «Оголошення часткової мобілізації – це попередження. Вчора ми на терміновому пленумі, члени президії, обговоривши це положення, прийняли заяву про підтримку дій Володимира Володимировича Путіна і закликали з нашого боку всіх наших співвітчизників негайно виконувати всі накази верховного головнокомандувача», – цитують Таджуддіна російські ЗМІ.

    Раніше Головний муфтій РФ підтримав мобілізацію на війну з Україною.

    Найсвіжіше

    Популярне