П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Не відстає від Кіріла. Головний муфтій РФ підтримав мобілізацію на війну з Україною

    Голова Центрального духовного управління мусульман Росії Талгат Таджуддін заявив про підтримку рішення президента РФ Влідіміра Путіна щодо мобілізації.

    “Оголошення часткової мобілізації – це попередження. Вчора ми на терміновому пленумі, члени президії, обговоривши це положення, прийняли заяву про підтримку дій Володимира Володимировича Путіна і закликали з нашого боку всіх наших співвітчизників негайно виконувати всі накази верховного головнокомандувача”, – цитують Таджуддіна російські ЗМІ.

    Водночас муфтій закликав уникнути застосування ядерної зброї.

    “Нам є чим відповісти, коли використовують, але цього допустити абсолютно не можна. І Бог не підпустить, народ не готовий до кінця світу, навіть багато хто не знав, що він може відбутися”, – сказав Таджуддін.

    Патріарх РПЦ Кіріл на фоні оголошеної президентом Путіним часткової мобілізації для війни в Україні, закликав не вважати українців ворогами. Війну він називає “междуособной бранью”. А ще заявив, що “молиться за возз’єднання народів Святої Русі”.

    У липні верховний муфтій Росії Талгат Таджуддін під час святкової проповіді в Уфі з нагоди мусульманського свята жертвопринесення Курбан-байрама відкрито підтримав війну з Україною.

    Найсвіжіше

    Популярне