Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополита-втікача Єлисея в Ізюмській єпархії УПЦ МП назвали архієреєм «Української» церкви

    На сайті Ізюмської єпархії УПЦ МП назвали митрополита Єлисея архієреєм “Української  православної Церкви”. Це попри те, що Єлисей (Іванов) втік до росії, де взяв участь в заходах разом із окупантами.

    Про це повідомили Newsroom джерела у правоохоронних органах.

    Перебуваючи в РФ, священнослужитель продовжує робити публічні заяви на підтримку країни-агресора та патріарха Кирила. Так, у своєму останньому зверненні, опублікованому на сайті Ізюмської єпархії, Єлисей висловив підтримку військовим російської федерації і моспатріарху Кірілу (Гундяєву).

    Водночас 23 вересня на сайті Ізюмської єпархії УПЦ МП назвали фейком заяву Єлисея про підтримку російської армії. Самого ж Іванова назвали архієреєм «Української Церкви».

    «…Ця новина є фейковою і ганьбить не тільки самого Митрополита Єлисея, а й усю церкву, адже сам митрополит, будучи архієреєм Української православної церкви, ніколи нікого не закликав до насильства, а тим паче до війни, а навпаки завжди молився за мир», – йдеться на сайті УПЦ МП.

    Хай там як би не було, але Єлисей втік з Ізюма під час контрнаступу ЗСУ. Пізніше його помітили на спільних із росіянами заходах в Білгороді.

    Нагадаємо, в Ізюмі виявили масове поховання із 440 тілами. Знайдені поховання свідчать, що звірства військ РФ у Бучі не були аномалією. З усім тим Ізюмський митрополит Єлисей співпрацював з окупантами і на камеру благословляв російських загарбників, бажаючи їм допомоги Божої.

    Єлисей (Іванов) відмовився виконувати рішення Феофаніївського собору УПЦ МП. Собор висловив незгоду з позицією Кіріла, щодо війни, але Єлисей це не підтримав. Він також їздив у Москву до патріарха Кіріла (Гундяєва).

    Єлисей висловлював підтримку окупанту Віталію Ганчеву такими словами: «”Бог благословит вас, чтоб все было по милости Божией. Пусть Господь хранит вас и оберегает вас – самое главное. Спаси Господи!”.

    Духовний Фронт України розмірковував над питанням, коли посадять єпископа Ізюмського УПЦ МП за співпрацю з окупантами. Натомість в Ізюмській єпархії УПЦ МП вдають, що нічого кримінального Єлисей не зробив і продовжують називати його архієреєм «Української Церкви».

    Найсвіжіше

    Популярне