П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Онуфрій і Синод УПЦ МП знову мовчить, поки його єпископ підтримує окупантів на Харківщині

    Ще один єпископ зрадник моспархату, так званий митрополит Ізюмський Єлисей (Іванов) висловив підтримку окупаційній владі.

    Митрополит Онуфрій і Синод УПЦ МП мовчать, як у випадку зради єпископату кримських єпархій, колабораціонізму архієреїв Луганщини з терористом Леонідом Пасічником, “братських візитів” Донецьких єрархів Іларіона і Митрофана до очільника моспархату чорта гундяєва. Своїм мовчанням вони покривають державну зраду і церковний розкол своїх єрархів.

    Про це пише священник УПЦ МП Андрій Пінчук.

    «”Бог благословит вас, чтоб все было по милости Божией. Пусть Господь хранит вас и оберегает вас – самое главное. Спаси Господи!” Саме цими словами мразота у білому клобуці – митрополит Ізюмський єлісей (Іванов Олег Олександрович) благословляє на «добрі справи» Віталія Ганчева. Раніше Ганчев працював заступником начальника Дергачівського районного управління поліції. А зараз він – голова окупаційної російської адміністрації по харківській області, колаборант і зрадник», – йдеться в дописі.

    Як пишуть, саме Ганчев надавав допомогу окупантам у пошуку українців, які приймали участь в АТО/ООС, місцевих волонтерів і активістів, а також налагодив постачання російським військовим спецтехніки для будівництва блокпостів.

    «Зрадник Церкви та України, служитель диявола та паскудник єлісей, тож саме на що ти благословляєш цього виродка?  На катування українців? На знищення українських церков? На гвалтування жінок і дітей? На винищення тих, хто є цвітом української нації? На геноцид українського народу? Я кілька днів десятками разів роздивлявся це відео і не міг повірити тому, що я бачу. Огидно. Дуже огидно. Думаю, що подібна ситуація буде складатися всюди, де зустрічатимуться російські окупанти і де-які з членів духовенства УПЦ», – припускає Пінчук.

    Пінчук вважає, що «бісомитрополит єлісей має предстати перед українським судом і має бути позбавлений волі. За держзраду і колабораціонизм. Також я вважаю, що він має бути вивержений із сану керівництвом УПЦ після відповідного рішення церковного суду. Отак цілуватися з бандитами, катами і вбивцями… Що у тебе в твоїй голові, ліцеміре? Куди ти подів совість та Євангеліє? Невже Христос зовсім змовк у твоєму серці і пішов з твого життя?».

    Ганчеву заочно об‘явили про підозру у держзраді, зазначає Пінчук.

    «Цікаво, чи дочекаємося ми того, щоб, нарешті, підозри про держзраду були пред‘явлені впливовим ієрархам та священикам УПЦ, які просувають руzzкій мір та підтримують окупантів? З цікавого. Нещодавно мені розповіли про те, що єлісей, незважаючи на війну, продовжує вимагати у підлеглих йому настоятелів церков «конвертіки» на своє чимале утримання. І апетити його не знижуються. Саме мерзенне в цей історії те, що він вимагає гроші навіть в тих церквах, які зруйновані окупантами, або у тих священиків, які внаслідок війни втратили своє житло», – пише Андрій Пінчук.

    Подейкують, що єлісей був причетний до знущань і тортур, які окупанти застосували до одного зі священиків його єпархії – того бідолаху катували струмом і вимагали з нього гроші.

    «Отакі, за рідким виключенням, у нашої УПЦ архієреї. Отаку мразоту понарукополагали. Інколи мені здається, що це була якась сатанинська гра: в тебе немає нічого святого? Ти цинічний моральний урод? Ти готовий продати матір за гроші? В тебе порочне життя? Вмієш принижувати і знущатися над священиками? Любиш підлизувати церковному начальству? Ти своїм життям ненавидиш Христа, але вмієш про Нього ліцемірити з амвону? Ласкаво просимо в єпископи!», – підсумував священник УПЦ МП Андрій Пінчук.

    Найсвіжіше

    Популярне