Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На Всесвітній раді Церков архієпископ Євстратій розповів про розстріл священника ПЦУ окупантами

    На Всесвітній раді Церков в Німеччині архієпископ ПЦУ Євстратій (Зоря) розповів про розстріл священника ПЦУ отця Ростислава Дударенка окупантами.

    «45-річний священник Ростислав Дударенко був парохом у селі Ясногородка, що за 40 кілометрів на захід від Києва. Він допомагав цивільним волонтерам, які обслуговували блокпост на в’їзді в їхнє місто. Коли російські солдати почали стріляти в беззбройних мирних жителів, о. Ростислав підняв над головою хрест, намагаючись їх захистити. Тоді його розстріляли. Це було 5 березня 2022 року, через два тижні після того, як Російська Федерація почала неспровоковану повномасштабну війну проти України», – розповів речник ПЦУ, архієпископ Євстратій.

    Він зазначив, що за останні шість місяців були вбиті тисячі мирних жителів, у тому числі 376 дітей, 15 мільйонів стали біженцями, а неспровокована повномасштабна війна триває досі.

    Єрарх ПЦУ подякував учасникам і гостям асамблеї, за рішення запросити представників різних Церков України приєднатися до Всесвітньої ради Церков і розділити наш біль.

    Цими днями у Німеччині триває асамблея Всесвітньої Ради Церков.

    Міжнародна мережа науковців — богословів, релігієзнавців, істориків, соціологів релігії — різних віросповідань або без релігійної приналежності закликали Всесвітню Раду Церков призупинити членство Російської Православної Церкви в цій організації, поки вона голосом своєї вищої влади однозначно не засудить війну проти України.

    Нагадаємо, Всесвітня Рада Церков не викреслила РПЦ зі своїх лав. Також президент Німеччини звинуватив керівництво РПЦ у приєднанні до злочинів війни проти України. У РПЦ назвали такі твердження тиском.

    Раніше Всесвітня Рада Церков засудила використання «релігійної мови» для виправдання війни в Україні, при цьому сама заява не містила прямого засудження російського вторгнення в Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне