Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Німеччині розпочала роботу Всесвітня Рада Церков: РПЦ не виключили із заходу

    «Хоч багато з вас просять нас вигнати делегацію Російської Церкви, ми вирішили, що Всесвітня Рада Церков — це вільний простір для діалогу, і нам потрібно знайти спосіб, щоб вони змогли домовитись, а не розійтись».

    Про це на пресконференції 11-ї сесії Всесвітньої Ради Церков, що відбулася в Карлсруе, Німеччина, заявив Генеральний секретар ВРЦ отець Іван Сауке, передає orthodoxtimes.com

    Як зазначив Сауке, війна між Росією та Україною є «тінню» над конференцією.

    «Ми поїхали в Україну, щоб забезпечити приїзд представників Церкви України на конференцію. Вони самі за себе скажуть. У нас також є російське представництво. Було одноголосне рішення запросити росіян. Тому що для цього і є Екуменічний рух, для діалогу», – сказав він, відповідаючи на запитання журналіста про присутність російської делегації на засіданні Всесвітньої ради церков.

    «Цими днями зберуться дві делегації (російська та українська). Є політичні розбіжності, є церковні поділи. Ми визнаємо це. Але ми повинні визнати, що тут, у WCC, ми даємо їм можливість зустрітися», – сказав Генеральний секретар ВРЦ.

    Зі свого боку, віцемодератор центрального комітету ВРЦ митрополит Ніфонт наголосив, що від цієї асамблеї є багато очікувань: «Звичайно, це дуже важлива зустріч християн. Якщо ви запитаєте мене, які найбільші сподівання, це те, щоб ця загальна асамблея заспокоїла, сприяла єдності всіх християн».

    Вперше офіційно Православна Церква України представлена на зібранні Всесвітньої Ради Церков. Поки що як спостерігачі, але процес набуття повноцінного членства вже розпочато. Про це розповів речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря).

    Варто зазначити, що на 11-й з’їзд Всесвітньої Ради Церков вже прибув головний розкольник РПЦ в Африці митрополит Леонід (Горбачов), який публікував знущання з українських полонених.

    Найсвіжіше

    Популярне