П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ в Африці публікує знущання з українських полонених

    Пагони під рясами російських «митрополитів» знову даються в знаки.

    Митрополит РПЦ в Африці Леонід (Горбачов) вирішив спробувати себе в ролі пропагандиста російських окупантів. Він опублікував у своєму телеграм-каналі знущання з українських полонених і глузливо це прокоментував.

    На відео, яке виклав митрополит Горбачов, двоє чоловіків спочатку співають Українську пісню «Ой у лузі червона калина похилилася». Після цього, вони вже в полоні співають пісню «Любе» на фоні російського прапора.

    Горбачов глузливо прокоментував відеозапис, що тепер полонених можна влаштувати «в церковний хор».

    Варто зазначити, що достовірність відеозапису не перевірена і як це часто бувало, російські пропагандисти могли зняти за допомогою акторів. Але тут мова не про це. Єрарх моспатріархату, який розколює канонічну Александрійську Церкву в Африці тепер вирішив взяти ще інший гріх на душу – підтримку військових злочинців режиму Путіна в Україні і їхніх знущань із людей.

    Хто такий цей Леонід (Горбачов)?

    Він призначений очільником РПЦ Кірілом (Гундяєвим) на пост «смотрящого» по Африці. В нього поставлена задача розколювати Александрійську Церкву шляхом підкупу кліриків, про що заявляв Синод Александрійської Церкви. Мета – тиск на патріарха Феодора, який визнав автокефалію ПЦУ, щоб останній відмовився від свого рішення на користь України.

    РПЦ в Африці діє так само, як російська армія в Україні – і там і тут вони «захищають». В Африці РПЦ нібито захищає від «розкольників», а в Україні від «нацистів» і «геїв».

    Не дивно що митрополит РПЦ в Африці вирішив сміятись із полонених, адже нічого людського в нього не залишилось, як і в його «визволителів».

    У минулому, Леонід був залучений до наркоторгівлі при посольстві рф в Аргентині. Але хіба для РПЦ це скандал чи перепона для подальшого «служіння»? Моспатріархія його високо оцінила і перевела на інший напрямок і навіть підвищили до достоїнства митрополита.

    Варто зазначити, що філія РПЦ в Україні допомагала вищезгаданому Горбачову і його розкольницькій структурі в Африці. Скандальновідомий митрополит РПЦ в Запоріжжі Лука (Коваленко) доставляв допомогу розкольникам із РПЦ у Танзанії. Лука передав церковне начиння та вбрання, облачення пожертвувані духовенством УПЦ МП загальною вагою 64 кілограми. Це було ще за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення. Зараз Лука не затриманий ніякими органами правопорядку і продовжує безперешкодно служити на Запоріжжі. Остання його служба була в селі Гнаровське 10 серпня 2022 року. До слова у Запорізькій єпархії «УПЦ» МП 75% духовенства вирішило не розривати зв’язки з Московським патріархатом та залишатися «на поточних позиціях». Таку ж позицію висловлював митрополит УПЦ МП Лука (Коваленко).

    Що у підсумку?

    Ми маємо справу не із “митрополитами” а із агентами в рясах, які вже навіть не намагаються вдавати із себе когось високоморального чи духовного. Цих агентів, які сміються із полонених Українців підтримують і митрополити УПЦ МП із України

    Таким чином, до судової справи про злочини РПЦ, потрібно додати папочку із назвою “Леонід (Горбачов)”. Тепер він має відповідати не тільки за розкол і тиск на Александрійську Церкву (другу за честю), але і за підтримку злочинів рашистів і глорифікації знущань із полонених.

    Якщо світове православ’я і правоохоронні органи не будуть реагувати на таких гопників, то РПЦ і УПЦ МП буде діяти і надалі там, де це їм вдасться. Не дивно, що цей «Екзарх РПЦ в Африці» відмовлявся вірити, що Московський патріархат можуть покарати.

    Автор: диякон ПЦУ, магістр богослів’я, Іван Петрущак

    Скріншот із тг-каналу Горбачова

    Найсвіжіше

    Популярне