Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Філія Моспатріархату в Україні доставила допомогу розкольникам РПЦ в Африці вагою 64 кілограми

    Філія Російської православної церкви в Україні (так звана УПЦ МП) допомагає Московському патріархату в Африці. Скандально відомий митрополит РПЦ в Запоріжжі Лука (Коваленко) доставив допомогу розкольникам – екзархату РПЦ в Африці. Йдеться про священників, які нібито перейшли до Моспатріархату у Танзанії. Лука передав церковне начиння та вбрання. Облачення, що пожертвуване духовенством РПЦвУ,  складає обсяг загальною вагою 64 кілограми.

    Про це повідомив у Телеграм представник Запорізької єпархії РПЦвУ Геннадій Єлін.

    На фото Коваленко позує з африканським кліриком, під час особистої поїздки до Африки, для підтримки розкольницької діяльності РПЦ.

    «Лука доставив допомогу православним братам-священнослужителям, клірикам Африканського екзархату РПЦ», – йдеться в повідомленні РПЦвУ

    Своєї чергою, так званий патріарший екзарх РПЦ в Африці митрополит Леонід (Горбачов) подякував єпархії РПЦ в Україні за підтримку Московського патріархату в Африці.

    Нагадаємо, богослов Кирило Говорун назвав «Африканський екзархат» – абсолютно віртуальним. Також Александрійський патріарх заявив, що Африці не потрібні захисники та самозвані рятівники. Окрім цього, митрополит Камеруну Григорій підтвердив, що усі єпископи Александрійської Церкви підтримують визнання ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне