Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    «Екзарх РПЦ в Африці» відмовляється вірити, що Московський патріархат можуть покарати

    Відомий богослов, архімандрит Вселенського патріархату Романос Анастасіадіс прокоментував і образи неканонічного «екзарха» московитів в Африці Леоніда (Горбачова) на митрополита Перистерського Григорія. Архієрей Російської православної церкви відмовляється вірити у можливість позбавлення РПЦ автокефалії на 5 років.

    «Не в змозі спростувати богословськими та канонічними аргументами шановного професора канонічного права Богословської школи Афінського університету Високопреосвященнішого митрополита Перистерського пана Григорія (Папафоми), московські агенти російських спецслужб досі займаються звичним для них “мистецтвом” образ і наклепів», – пише богослов Романос у Фейсбук.

    «Так, після опублікованого нещодавно інтерв’ю Високопреосвященнішого пана Григорія проти беззаконня Московської Церкви неканонічний і скинутий «екзарх» росіян в Африці митрополит Леонід вульгарно і образливо прокоментував пана Григорія в особистому Telegram-каналі: “А що, у Греції легалізували наркотики?” !!!», – цитує Горбачова клірик Вселенського патріархату.

    Він нагадав, як сам митрополит Горбачов фігурував у ЗМІ навколо наркотичного скандалу в Аргентині.

    «Не знаю, наскільки розумно цьому московському єпископу говорити конкретно про… наркотики… Доказів його особистої причетності, можливо, не було знайдено, але його ім’я фігурувало у ЗМІ, коли розгорівся відомий скандал з торгівлею наркотиками співробітниками російського посольства в Аргентині, коли він теж там був…», – підсумував архімандрит Романос.

    Нагадаємо, раніше богослов РПЦ Андрєй Кураєв, коментуючи ситуацію із вторгненням РПЦ на територію Александрійського Патріархату, для наочності порівняв біографії «екзарха всієї Африки РПЦ» Леоніда (Горбачова) із місцевим кенійським митрополитом Александрійського патріархату. Виявилось, що Горбачов нічим не відзначився, окрім як скандалом у посольстві за час його єпископства в Аргентині.

    Найсвіжіше

    Популярне