Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ втретє відклала скликання Архиєрейського собору

    Синод Російської православної церкви на своєму засідання 25 серпня вкотре ухвалив рішення перенести строки проведення Архиєреського собору. До цього питання російські синодали можуть повернутись аж у грудні цього року.

    Про це йдеться в журналі №66 засідань Синоду РПЦ.

    “Оскільки міжнародна обстановка продовжує ускладнювати прибуття до Москви багатьох членів Архиєрейського Собору, перенести його проведення на терміни, які визначити у часі, проміжно повернувшись до цього питання не пізніше засідання Священного Синоду в грудні цього року”, – говориться в документі.

    Московський патріархат переніс Архиєрейський собор РПЦ, що мав відбутися з 15 по 18 листопада 2021 року. Експерти прогнозували, що Архієрейський собор мав на меті підготувати підґрунтя до неканонічного Амманського зібрання для осудження дій Вселенського патріарха Варфоломія, зокрема надання Томосу ПЦУ.

    На той час РПЦ витратила тільки на подарункову продукцію для проведення Архиєрейського собору РПЦ, що має відбутися наприкінці травня цього року, майже 18 мільйонів рублів (більше 230 тис. доларів).

    У квітні цього року Синод РПЦ ухвалив перенести проведення Архиєрейського собору – найвищого керівного органу московського патріархату.

    Собор мав відбутись за участі митрополитів УПЦ МП, зокрема, Онуфрія (Березовського), але через війну в РПЦ не стали ризикувати репутацією своїх єрархів в Україні і перенесли собор. Офіційно через “труднощі прибуття до Москви членів Архиєрейського собору”.

    Найсвіжіше

    Популярне