Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Франциск заявив, що вбита російська пропагандистка Дугіна це — «невинна жертва війни»

    У День Незалежності України папа Римський Франциск заявив, що загибла російська пропагандистка Дарія Дугіна є однією з «невинно убитих через війну».

    Про це в середу, 24 серпня, інформує Reuters.

    Виступаючи на щотижневій загальній аудієнції, яка припала на День Незалежності України, Франциск засудив війни як «божевілля» та згадав про російську пропагандистку Дарію Дугіну – доньку «мозку Путіна», відомого ідеолога рашизму Олександра Дугіна. Дар’я нещодавно померла від вибуху автомобіля під москвою.

    «Я думаю про бідну дівчину, яка була підірвана бомбою, що знаходилась під сидінням автомобіля в Москві. За війну платять безневинні», – сказав Папа про Дугіну.

    Водночас Франциск закликав до «конкретних кроків» для припинення війни в Україні та запобігання ризику «ядерної катастрофи» на Запорізькій АЕС.

    Понтифік також зазначив, що торговці зброєю, які наживаються на війні, є «правопорушниками, які вбивають людство».

    Минулого місяця в інтерв’ю Reuters Франциск сказав, що хоче відвідати Київ, але також хотів би спершу поїхати до Москви. Ймовірна зустріч Кіріла і Франциска може відбутись в Казахстані.

    Вбивство Дар’ї Дугіної. Що відомо?

    ФСБ росії заявили, що дочку Дугіна вбила завербована СБУ дівчина, яка вже покинула росію. ФСБ рф також продемонструвала фотографії з автомобілем жінки, де видно, що вона змінювала номери, а також документи Вовк Наталії.

    Бійці “Азову” повідомили, що заява про нібито причетність полку до вбивства доньки Олександра Дугіна Дар’ї це чергове недопрацювання і фейк від ФСБ. У Нацгвардії також повідомили, що “Вовк Наталія Павлівна не проходила службу в окремому загоні спеціального призначення Національної гвардії “Aзов”. У НГУ пов’язують такі блискавичні російські розслідування із тим, щоб якось виправдати серед своїх громадян внутрішньоросійське рішення про визнання полку терористичною організацією.

    За деякими свідченнями Дугіну могли вбити ФСБшники. Сам Дугін заявляв, що винні українські націоналісти. “За словами Олександра Дугіна, вони з дочкою останнім часом отримували через соцмережі безліч загроз від українських націоналістів, але не надавали їм значення”, – повідомили в правоохоронних органах росії.

    На сайті моспатріархату нещодавно опублікували співчуття Кіріла (Гундяєва). У ньому він не тільки висловлює співчуття, а й схвально висловлюється про діяльність Дугіна та його дочки. Воно і не дивно, адже Дугіни займались виправдовуванням фашизму російської недоімперії, так само як цим займається сам Гундяєв. Таким чином моспатріарх Кіріл Гундяєв висловлює співчуття кому завгодно, лише не українцям.

    Звісно всі злочини росії пропагандисти Дугіни називали «служінням во ім’я добра і росії». Як в антиутопії Орвела, де зло — це добро, а добро — зло. Навіть на самому похороні Дугін закликав «битись за наше святе православ’я» і сказав, що його дочка померла в ім’я «перемоги». Цікаво, що Дугін усміхався після похорону.

    Чим займалась Дар’я Дугіна?

    Дар’я займалась практично тим самим, чим її батько – пропагандою рашизму і шовінізму. Дугіна розказувала росіянам про “нацистів” в Україні та про те, чому Україну треба знищувати. Вона також виступала на різних форумах в РФ де розказувала про “інсценування” вбитих у Бучі та Маріуполі, приховуючи злочини російських військових.

    Що відомо про Олександра Дугіна?

    Він одна із головних ідеологів російського фашизму. Батько вбитої Дар’ї Дугіної.

    Дугін обстоює ідею створення «євразійської наддержави», центром якої нібито має стати Росія шляхом поглинання (що рівноцінно знищенню) сусідніх країн, враховуючи Україну. Так «євразійська імперія», вважає росіянин, протистоятиме США та НАТО.

    У лютому 2012 р. на «антіоранжевому» мітингу Дугін сказав: «Ми пролили море крові, своєї та чужої, щоб зробити Росію великою… Росія це все! Решта — ніщо». У 2014 р., коментуючи трагедію у будинку «Профспілок» в Одесі, він заявив: «[Київську хунту треба] вбивати, вбивати, вбивати. Більше розмов ніяких не повинно бути. Як професор я так вважаю».

    У цьому інтерв’ю Олександр також сказав: «Київ або дійсно треба стерти з землі і заново побудувати, або націоналізувати».

    Про себе самого він сказав таке: «Я сам українець, мені соромно за значну частину своєї крові. Я хочу, щоб цю кров було очищено кров’ю мразей, київської хунти». Дар’я Дугіна поділяла ідеї батька та активно просувала їх у державних ЗМІ.

    Дугін і його дочка – були гвинтиками великої імперії зла, яку нині уособлює сучасна росія.

    Кіріл (Гундяєв) мав шанс стати достойним патріархом, якби він викривав Путінські злочини, однак він обрав шлях підтримки цього зла і підтримки тих, то це зло виправдовує, як і він. Тепер цю когорту доповнив папа Франциск.

    Це вже не перший антиукраїнський випад Франциска. Раніше він пропонував українці і росіянці нести хреста під час релігійної процесії.

    Найсвіжіше

    Популярне