П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Румунії: Молитва – це розмова з Богом, але Він не говорить словами

    Після того, як тринадцять священиків з Бухарестської архиєпархії були обрані духовними отцями, патріарх Румунський Даниїл пояснив, чому сьогодні люди як ніколи потребують молитовних священиків, пише Ортодокс Таймс.

    «Молитва, яка дозволяє розуму спуститися в серце, приносить нам мир і протиставляє молитовний розум бунтівному розуму», – сказав патріарх Даниїл під час спеціальної церемонії в каплиці Святого Георгія його патріаршої резиденції 10 серпня.

    «Церква з великою відповідальністю поставилася до таїнства покаяння, сповіді гріхів і отримання прощення гріхів», – сказав патріарх, додавши, що «піст і сповідь є найконкретнішими формами поглиблення духовного життя».

    Тому в минулому у великих монастирях, куди багато людей ходило і сповідалося і які практикою формували учнів, було лише кілька духовних отців.

    Пізніше академічну богословську підготовку священнослужителів вважали також необхідною, оскільки в Західній Європі щойно виникла «просвітницька, антирелігійна, а згодом і атеїстична течія». Після Французької революції, а потім, з більшовицькою революцією, в Європі значно поширилися безвір’я, антиклерикальні та навіть антихристиянські настрої», – зазначив патріарх Даниїл.

    Найсвіжіше

    Популярне