Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Сербської Церкви проти ЛГБТІ: Якби у мене був пістолет, я б його використав

    Єрарх Сербської Православної Церкви єпископ Банатський (регіон, що охоплює частину Сербії, Румунії та Угорщини) Ніканор Богунович висловився проти ЛГБТК+ спільноти в Європі.

    Він пообіцяв «проклясти» всіх, хто відвідає парад ЛГБТК+, який розпочнеться 12 вересня і завершиться 18 вересня, передає orthodoxtimes.com

    «Я прокляну всіх, хто організовує та бере участь у цьому», — сказав він у заяві 11 серпня. «Якби у мене був пістолет, я б ним скористався, я б скористався цією силою, якби він у мене був, але в мене його немає», – продовжив він.

    На відео, розміщеному на YouTube, видно, як єпископ стоїть перед храмом і звертається до вірян. «Учасники Європрайду», — каже він, «приїдуть до Белграда і осквернять місто Белград, священне сербське місто». «Ми піднімаємо свій голос проти таких людей», — наполягав Никанор Богунович.

    Президент Сербії Александар Вучич дав власну інтерпретацію висловам єпископа. «Владика Никанор образив себе і нашу церкву, принизив нашу церкву набагато більше, ніж Ана Брнабич чи хтось інший», — сказав Вучич.

    Нагадаємо, молодь у Сербії найбільше довіряє главі Православної Церкви. Також покійний очільник Сербської Церкви в Чорногорії був «ватником».

    Найсвіжіше

    Популярне