Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архівне відео: покійний очільник Сербської Церкви в Чорногорії був «ватником»

    Покійний владика Амфілохій, якому очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій свого часу допоміг скинути уряд у Чорногорії, був «ватником» та проповідником «русского міра».

    Такі висновки можна зробити із архівних відео, на яких Амфілохій розповідає, що  хорвати та серби – це один народ і одна мова, з тією лише різницею, що хорвати – католицькі серби.

    Далі він заявив, що об’єднатися у Югославію є шанси і що цьому об’єднанню може допомогти Росія.

    Покійний митрополит також відзначився антиукраїнськими заявами. Він запевняв, що Україна – “це наслідок уніатизму та більшовизму” і що союз росії, білорусі і України терба відновлювати.

    Також Амфілохій залякував, що хто зрадить рросію, того чекає страшний суд.

    «Хто не був вірний одномовній, єдинокровній Русі, хай живе м’ясо впаде з того, хай буде він тричі і 3000 раз проклятий мною», – казав Амфілохій у 2014 році у відповідь на запровадження урядом Чорногорії санкцій проти росії.

    Нагадаємо, теперішній очільник Сербської Церкви патріарх Порфирій також підтримує Російську Православну Церкву і не визнає автокефалії ПЦУ. Росія фінансує Сербську Церкву. Саме тому сербський патріарх подякував РПЦ за надані кошти для Сербської Церкви і похвалив очільника УПЦ МП Онуфрія. Також Сербська православна Церква сприймає УПЦ МП, як частину Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне