П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Молодь у Сербії найбільше довіряє главі Православної Церкви

    Опитування організації Youth Umbrella Organization показало, що сербська молодь не має високого рівня довіри до жодної публічної особи чи інституту.

    Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Danas.

    Що стосується персоналій, то найвищий рівень довіри молодь Сербії виявила до глави Сербської Православної Церкви Патріарха Порфирія (2,71 з 5).

    Рівень довіри до президента Сербії Александара Вучича становить 1,59, уже колишнього спікера Народної скупщини (парламенту) Івиці Дачича – 1,38, а прем’єр-міністерки Ани Брнабіч – 1,46 (найгірший результат).

    Опитування довіри до інституцій показало, що найбільш надійними для молодих сербів є армія (2,88), церква (2,72) і молодіжні організації (2,33). Найменше вони довіряють ЗМІ (1,47) та всім гілкам влади (оцінки від 1,59 до 1,62).

    Як зазначається в опитуванні, лише Церкві вдалося суттєво покращити ставлення до себе з боку молоді Сербії, якщо порівняти з минулим роком (було 2,1).

    Назагал же нове опитування свідчить, що сербська молодь стала менше цікавитися політикою: переважна більшість не є членами чи активними прихильниками жодної політичної партії, а понад 42% не брали участі в останніх виборах.

    Також респонденти погодилися з тезою, що на політику Сербії чиниться “значний зовнішній вплив”, а 72% стверджують, що вибори в країні не є ані чесними, ані вільними.

    Додамо, більшість молоді в Сербії більш прихильно ставиться до Сходу, аніж до Заходу і не вважає Росію винною у війні з Україною.

    Найсвіжіше

    Популярне