Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Черговий священник УПЦ МП публічно підтримав окупантів у Мелітополі

    Архімандрит УПЦ московського патріархату Іоанн, намісник монастиря преподобного Сави у місті Мелітополі, яке тимчасово захопили рашисти, підтримав російських загарбників. Архімандрит розповідав про «громадянську війну між собою» на фоні плаката «ми з росією». Також він згадав і за подвиги російської армії.

    На відео священник УПЦ МП у Мелітополі каже, що росіяни тепер «припинили це беззаконня» і зараз росіяни «боряться з цим злом».

    Крім цього архімандрит УПЦ МП каже, що їм «випала місія в тилу закінчити цю місію – возз’єднання з нашою великою батьківщиною».

    На останок клірик УПЦ МП благословив рашистів на окупацію України.

    УПЦ МП знову проігнорує цей випадок

    Відео опублікував священник УПЦ МП Михайло Зюбін у Фейсбуці. Він зазначив, що УПЦ МП як завжди проігнорує цей випадок колабораціонізму і зосередиться натомість на священниках, які «вчинили страшний гріх», перейшовши до ПЦУ.

    «УПЦ, звичайно, вкотре вдасть, що нічого не помічає. Вони напишуть про священика, який учинив страшний гріх! (перейшов у ПЦУ), а потім покаявся і повернувся назад. Фарисеї!», – пише Зюбін.

    Нагадаємо, раніше професор і релігієзнавець Юрій Чорноморець звернувся до глави ДЕСС із закликом вжити дій, щодо колаборантів в УПЦ МП. Він зауважив, що посли рф щоп’ятниці відвідували Київську митрополію УПЦ МП.

    31 липня стало відомо, що митрополит Ізюмський та Куп’янський УПЦ МП Єлисей (Іванов) благословив на “добрі справи” головного колаборанта Харківської області Віталія Ганчева.

    Також на Сумщині судитимуть московського попа, який підтримував “руській мір” та співпрацював з окупантами. “Конотопською окружною прокуратурою затверджено обвинувальний акт стосовно настоятеля церкви УПЦ МП в Конотопському районі, який передавав матеріальні ресурси збройним формуванням держави-агресора, а також визнає правомірною збройну агресію російської федерації проти України”, – повідомляє прокуратура Сумщини.

    Найсвіжіше

    Популярне