Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    «Ви б ще капці в зубах принесли», – священник про подарунки архієреям УПЦ МП

    Священник УПЦ МП Андрій Пінчук прокоментував подарунки архієреям УПЦ Московського патріархату. За його словами це виглядає, як марнославство. Замість цього, можна було б проводити дні народження допомогаючи потребуючим: в лікарнях, годувати бідних.

    «ВІЙНА, КАЖЕТЕ? А ми тут портретиками бавимося. Ну от по-моєму, це не дуже здорова мода дарувати на дні народження архієреям картини з цими ж архієреями…
    По-моєму, краще для архієреїв свої дні народження проводити в місії: в лікарні, годувати бідних, роздавати допомогу. Одним словом, надавати приклад. Ну, типу, як Христос вчив. А це що? Приклад солоденького облизування митрополитів?
    Та і для зовнішніх це виглядає дуже «фу». Сміюся з облич на фото. І не соромно панотцям! Ви ще капці в зубах привчіться приносити – взагалі буде the best.
    Нашо так робити? Якийсь парад тщеславія», – написав Пінчук.

    Він порадив митрополитам УПЦ МП відмовитись від подарунків священників?

    «…нашо Вам взагалі оті подарунки від священиків? Щоб вони Вас ненавиділи, як Єлісея Ізюмського, якому збирають на подарунки під примусом благочиних? Чи думаєте, воно Вам на здоров‘я буде? Чи Вам пофіг? Странні Ви трохи», – підсумував отець Андрій.

    Нагадаємо, раніше Пінчук звертав увагу, що його очільник Онуфрій і Синод УПЦ МП знову мовчить, поки його єпископ Ізюмський підтримує окупантів на Харківщині. Також він розповів, як в храмі Дніпра випивали за перемогу росії.

    Найсвіжіше

    Популярне