П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Відповідь митрополита Пісідійського Іова під час малого наречення

    Архієпископ Телміський Іов (Геча) обраний митрополитом Пісідійським. Скликаний під головуванням Його Святості Священний і Священний Синод на свою чергову сесію 21 і 22 липня 2022 року в Свято-Троїцькому монастирі Халкіді та в Патріархії для розгляду предметів, зазначених у порядку денному. Серед них призначення архієпископа Іова на Пісідійську кафедру.

    Відповідь митрополита Пісідійського Іова під час малого наречення

    (23 липня 2022 р.)

    * * *

    Ваша Всесвятосте, Отче і Владико,

    Святі Архієреї,

    Славлю і дякую людинолюбцю Триєдиному Богу за всі благодіяння, даровані Ним моїй недостойності у всі дні життя мого і особливо в теперішню хвилину.

    Висловлюю подяку Вашій Всесвятості за невпинну батьківську любов і довіру до моєї смиренності, і особливо за моє підвищення із колись прославленої Тельмеської архієпископії в Пісідійську митрополію, в спадкоємство нещодавно спочилого митрополита Сотирія, невтомного місіонера Великої Церкви Христової.

    Я також маю подякувати членам Святого і Священного Синоду, що оточує Вас за їхнє чесне голосування. З вдячністю та величезною подякою приймаю нове служіння, покладене на мене Матір’ю Церквою, і благоговійно запевняю всіх вас, що прагнутиму виконувати його з старанністю та самовідданістю.

    Для мене велика честь удостоїтися служіння Матері Церкви у знаменитій історичній єпархії – у важливому місіонерському центрі апостольських часів, куди світло Євангелія приніс Апостол народів Павло під час своєї другої та третьої місіонерських подорожей.

    З тих пір і до кінця XVIII століття просіяв сонм мучеників, святителів і подвижників, які вірно свідчать про Господа нашого Ісуса Христа, наслідуючи настанови Апостола народів: «Будьте наслідувачами моїми, як я Христові» (1 Кор 11,1). За ними в XX столітті пішли видатні професори та ієрархи Вселенського Престолу, в тому числі Єзекіїль, раніше з Австралії, і зовсім недавно Сотирій, раніше з Кореї, людина молитви та послідовної дії, яка, з милості Бога відродила церковне життя, звершивши освячення чотирьох храмів.

    Наслідуючи приклад пам’ятних моїх попередників благаю, щоб Божественна Благодать, що зцілює немочі і заповнює недоліки, зробила мене наслідувачем Ісуса Христа, єдиного Великого Архієрея, щоб благоугодно Богу продовжувати цю вже процвітаючу місіонерську і пастирську діяльність, у чудовій співпраці з Його Преосвященством єпископом Євдокіадським Амвросієм, місцевим духовенством та друзями, які діють у Греції, Святій Пісідійській Митрополії.

    Закликаючи заступництво всіх святих, які просіяли в Пісідії, прошу молитов до Господа Вашої Всесвятості і всіх Вас, улюблених братів у Христі.

    Найсвіжіше

    Популярне