Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Помер митрополит Пісідійський Сотирій

    На 93 році життя помер митрополит Пісідійський (Вселенського патріархату) Сотирій.

    Про це повідомляє екзарх Вселенського патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл (Аніщенко)

    «Господь покликав до Небесної Оселі Свого вірного та достойного служителя митрополита Пісідійського владику Сотирія. … скільки пережито разом, скільки щирих спільних молитв та служб, скільки батьківських настанов та любові і ангельського терпіння, скільки невтомної праці для Церкви Христової… Не вистачає слів… Хай Господь упокоїть його у Царстві Небесному. Моліться за нас, дорогий Владико».

    Як повідомляє orthodoxtimes.com заупокійне богослужіння та поховання відбудуться у Свято-Преображенському монастирі в Південній Кореї.

    Фото: фейсбук

    Кілька слів про митрополита Пісидійського

    Він виявив особливий інтерес до Місії на Далекому Сході і присвятив їй свою душу і тіло, проповідуючи Боже Слово у важких умовах з 1970-х років.

    Патріарший фонд Далекосхідної православної місії був його власним натхненням, а ініціатива його створення у 1989 році належала Вселенському Константинопольському патріарху. Він неодноразово підтримував патріарший фонд.  Квартира, якою він володів в Афінах, була закріплена за Фондом, де зараз знаходиться його офіс. Він підтримав Фонд морально та матеріально і закликав багатьох зробити те саме.

    Він мав чудову теологічну освіту та бачення. Усе це, разом із силою волі та великою працею, утвердило Церкву в Кореї.

    Він любив усі народи краю й молодь зокрема. Багато хто отримав користь від його повчань. Попри зайнятість, він донедавна завжди відповідав усім хто звертався по підтримку та допомогу від Церкви. Він був плідним письменником, його книги перекладені іншими мовами (англійською, корейською, турецькою) на благо віруючих. Щотижня він писав та надсилав проповіді електронною поштою багатьом адресатам по всьому світу.

    Митрополит Сотирій, великий місіонер з багатьма дарами, вважався одним із найважливіших єрархів Вселенського престолу. До появи коронавірусу він ділив свій час між Кореєю, Анталією в Туреччині та Грецією.

    Жив у Спасо-Преображенському монастирі в Кореї, де й буде похований. Для тих, хто зустрів Його і працював з Ним, це була особлива честь і благословення.

    Пісідійська митрополія — діюча православна єпархія Константинопольської православної церкви на території Туреччини в історичній області Пісідія.

    Найсвіжіше

    Популярне