Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У багатостраждальному столичному костелі св Миколая встановили лавки замість стільців

    Уперше за 84 роки в костелі св Миколая у Києві поставили лавки замість “концертних” стільців. Лавки які в були в костелі, були знищені совєтами в 1938 році.

    Нові лавки передала парафія св. Марії в Андернах, Німеччина, повідомляє парафія костелу.

    Більшість лавок довші за 4 метри, а важать 112 кг.

    “Планували роботу на 2 ДНІ, а завершили за 4 ГОДИНИ. По закінченню роботи 24 чоловіки помолились Розарій, за всіх тих, хто допомагав нам, за парафію св.Марії в Андернах, яка передала нам лавки, за добродіїв, особливо за тих хто допоміг перевезти (відстань майже 2 тис. км) а саме за Благодійний фонд родини Жебрівських, за всіх парафіян, які обороняють нашу Батьківщину” — розповіли в парафії.

    У вересні 2021 року у костелі св.Миколая у Києві через несправність електромереж сталася пожежа, яка знищила ущент орган і зробила будівлю не придатною ані для репетицій, ані для музичних концертів. Тоді ж, у вересні, Кабмін ухвалив рішення збудувати у Києві новий «Будинок музики» до кінця 2023 року. А у листопаді 2021 року між парафією св. Миколая та Міністерством культури був укладений Меморандум про передачу храму у власність парафії. Подвійне життя храму повинно було завершитися 1 червня 2022 року. Саме ця дата була визначена владою як день, коли храм перейде у повне користування римсько-католицької парафії св. Миколая.

    Найсвіжіше

    Популярне