П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Клірик-колаборант оприлюднив донос на священників УПЦ на окупованій Херсонщині

    Клірик УПЦ Геннадій Шкіль оприлюднив звернення директора московської установи «Право і порядок» Олєга Іваннікова на ім’я ватажка окупаційного управління внутрішніх справ Херсонської області з інформацією про священників УПЦ, які підтримують українську владу та Збройні Сили України.

    У документі з позначкою «Про протидію екстремізму» перелічено прізвища та місця служби 12 священників єпархії УПЦ на тимчасово окупованій Херсонщині, а також адхімандрит Веніамін. Автор доносу описує лояльне ставлення кліриків до ЗСУ та «підтримки злочинного київського режиму».

    «На підставі викладеного прошу Вас доручити дорученому Вам оперативному апарату відпрацювати інформацію та у разі підтвердження вжити заходів правового реагування», – йдеться у доносі.

    Цього року 9 травня священник УПЦ МП Геннадій Шкіль святкував разом із російськими окупантами «дєнь побєди». Він радів російським загарбникам, фотографувався разом із рашистами. Раніше Шкіль звинувачував українську армію в обстрілі мирних жителів та писав цілу низку антиукраїнських і брехливих публікацій.

    Найсвіжіше

    Популярне