П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Після «хлопків» у Бєлгороді митрополит РПЦ закликав «припинити кровопролиття в Україні»

    Після вибухів на російській території єрархи РПЦ згадали про Біблію і почали говорити про примирення з Україною та про припинення кровопролиття.

    Митрополит Білгородський і Старооскольський Іоанн (Попов) заявив, що настав час «перекувати мечі на орала» (це цитата з Біблії, яка означає «встановити мир, відмовитися від війни, перейти до мирної праці»  прим. Ф.). Його звернення з’явилося на сайті білгородської митрополії після «хлопків» в Бєлгороді вночі 3 липня, коли в результаті вибуху загинули щонайменше чотири особи, а ще стільки ж поранено.

    «Ми закликаємо до сугубої молитви за упокій померлих і про одужання постраждалих, про припинення кровопролиття, яке відбувається на українській землі, але сьогодні прийшло і в наші будинки», — звернувся до віруючих російський митрополит РПЦ Іоан.

    Водночас, єрарх звинуватив ЗСУ в обстрілі російської території. Однак блогер Денис Казанський зазначив, що Бєлгород атакували ракетами«Панцирь», яких Україна не має на озброєнні.

    Казанцев припускає, що у російських військових щось не туди спрацювало і ракети полетіли зовсім не туди, куди планувалося. Це вже було в тимчасово окупованому Алчевську.

    Нагадаємо, на окупованій Донеччині пролунали вибухи на складі боєприпасів. Крім цього щонайменше 240 релігійних споруд постраждали від російських окупантів.

    Найсвіжіше

    Популярне