Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Депресивний візит лаврова до Мінська: про що вони намагалися заявити на пару із лукашенком

    30 червня глава російського МЗС Сергей Лавров прилетів до білоруської столиці з нагоди 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між країнами. У Мінську він зустрівся з олександром лукашенком та Владіміром Макеєм (глава МЗС білорусі). Їхнє спілкування загалом мало депресивний характер — чиновники багато скаржилися один одному на санкції, йдеться у матеріалі видання «Салідарність».

    Макей заявив, що обриси залізної завіси із Заходом вже не тільки маячать на горизонті. А Лавров нагадав про блокування Заходом російських активів словами «гроші забрали».

    Також чиновники відзначились конспірологічними теоріями. На цей раз у лідерах виявився не Лукашенко (характерно, що той висловився про відсутність необхідності інкорпорації Білорусі), а Лавров.

    Серед іншого глава МЗС росії сказав, що завдання США – не тільки покарати росію і Білорусь, але і «послабити і Європейський Союз як конкурента Сполучених Штатів».

    Ще з висловлювань Лаврова: Захід «намагається всім нав’язати свою диктатуру», проводить «брудну інформаційну війну» проти росії та білорусі, США давно використовують Україну як пішака у своїй антиросійській грі.

    Як виходити з усієї цієї ситуації, ні Лавров, ні Лукашено, ні Макей не розповіли. Не вважати ж розв’язанням проблеми їхній намір «спільно опротестовувати» західні санкції.

    Нагадаємо, раніше Лукашенко відзначився “перлом” на зустрічі з Кірілом (Гундяєвим). Також у Кривому Розі перейменують вулиці та парки, назви яких пов’язані з Росією та Білоруссю.

    Найсвіжіше

    Популярне