Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    У Кривому Розі перейменують вулиці та парки, назви яких пов’язані з Росією та Білоруссю

    У Кривому Розі перейменують вулиці, площі, парки та сквери, чинні назви яких пов’язані з РФ та Білоруссю. Загалом це 193 назви.

    Про це повідомив Олександр Вілкул, керівник військової адміністрації міста.

    Замість старих з’являться назви військових частин, Героїв України, видатних українських та іноземних діячів, на честь українських міст та традицій.

    Очільник військової адміністрації зауважив, що згідно законодавства процедура перейменування займе щонайменше два місяці.

    З 1 по 30 липня жителі можуть ознайомитись із переліком нових назв, які запропонувала робоча група. Для роз’яснення з мешканцями проведуть зустрічі, під час яких вчені та краєзнавці розкажуть про військові частини, історичні постаті та події на честь яких пропонуються нові назви. Власні пропозиції мешканці можуть надавати до 30 липня надіславши листа з обґрунтуванням на адресу своєї районної у місті ради, або принести його особисто.

    Після цього, з 31 липня до 14 серпня, систематизують пропозиції щодо перейменування. З 15 по 31 серпня працівники райвиконкомів проведуть з мешканцями обговорення, під час якого люди оберуть нову назву вулиці. Після цього райвиконкоми нададуть інформацію про перейменування до міської ради, яка підготує рішення щодо перейменування.

    Найсвіжіше

    Популярне