Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Священники УПЦ МП, які не підтримали об’єднання з ПЦУ, мітингували перед будівлею Хмельницької ОДА

    Замість об’єднання в лоні канонічної Церкви УПЦ МП вигадує все нові і нові методи «благочестивої» боротьби. На Хмельниччині, де процес об’єднання навколо Православної Церкви України набрав найбільших обертів, священники УПЦ МП, які не забажали підтримати громади у рішенні приєднатись до ПЦУ, прийшли пікетувати «молитвою» Хмельницьку ОДА. Очевидно що вони залишились без парафій і тому змушені поневірятись під стінами обласної держадміністрації.

    Пікет відбувся 19 червня, повідомляє сторінка у Facebook прихильниці УПЦ МП Вікторії Кохановської. Саме Кохановська організувала до Волині 12 автобусів із мамами та маленькими дітьми, щоб заблокувати перехід ПЦУ в Рожищі. Вона також погрожувала поліцейському, якщо той не буде підтримувати УПЦ МП.

    Цього разу Кохановська зібрала ображених служителів УПЦ МП і їх матушок із прихильниками, щоб заявити про «захист конституційних прав».

    «Ми будемо відстоювати наші конституційні права і верховенство права законодавства України, бо ми всі – українці, з українським громадянством і українськими паспортами», – зазначила Кохановська.

    При цьому Кохановська не прокоментувала, яким чином порушені конституційні права УПЦ МП, коли парафія згідно з чинним українським законодавством проводить збори і більшістю голосів, приймає рішення про вихід із УПЦ МП і приєднання до ПЦУ.

    На відео видно чотири священники УПЦ МП і близько 50 парафіян. Дійсно «масова» підтримка УПЦ МП на Хмельниччині і «порушення» прав.

    Нагадаємо, нещодавно на Хмельниччині священник УПЦ моспатріархату не відчинив церкву перед загиблим Героєм, захисником України. Також Хмельниччина стала лідером за кількістю переходів з Московської до Української церкви. Кілька днів тому ми повідомляли, що на Хмельниччині проголосували “за” вихід з моспатріархату.

    Дивіться на переходи до ПЦУ на інтерактивній карті.

    Найсвіжіше

    Популярне