П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ще 5 парафій на Хмельниччині проголосували “за” вихід з моспатріархату

    На тлі широкомасштабної російської агресії дедалі більше церков залишають московський патріархат і переходять до Православної Церкви України. Для цього прихожани скликають збори та голосують за приєднання, передає Всім.ua

    Нещодавно ще 5 парафій в Хмельницькій області проголосували за вихід з УПЦ мп. Дві з них розташовані у Волочиській тергромаді, ще 2 – у Старокостянтинівській і 1 – у Меджибізькій.

    • Так, 5 червня, відбулися збори у Миролюбненській громаді на Старокостянтинівщині.

    “Прихожани громади одноголосно ухвалили рішення вносити зміни до статуту і подавати документи до Хмельницької Єпархії ПЦУ, аби молитовно перебувати з Україною і українською Церквою. Отож, незабаром храм Преподобної Параскеви офіційно перейде до канонічної церкви України”, – повідомляє місцеве видання “Унас.news”.

    Храм Преподобної Параскеви. Фото – “Унас.news”
    • 10 червня покинула московський патріархат – Церква Покрови Пресвятої Богородиці у селі Коржівка Староостропільської громади. Вона офіційно увійшла до ПЦУ. Відповідний Указ керуючого єпархією єпископа Павла опублікували на сторінці Старий Остропіль у соцмережі.
    • 13 червня відбулись збори громади храму святих Косьми і Дем’яна села Ріпна на Волочищині, де жителі майже одноголосно проголосували за перехід релігійної громади у підпорядкування Православної церкви України.

    Було гаряче, так як місцевий священик, який поки що не хоче переходити до ПЦУ, заручився підтримкою декількох прихожанок та священика з села Сарнів, але жителі Ріпни сказали своє рішуче слово!” – йдеться на фейсбук-сторінці “Діалог з владою Волочиська і не тільки”.

    • Цього ж дня така ж процедура відбулась і у Свято-Апостольському храмі у Волочиську

    “Ця церковна громада разом із своїм настоятелем, отцем Сергієм, який якраз і був ініціатором переходу (дякуємо йому за патріотичну позицію), перейшла в підпорядкування ПЦУ”, — повідомили на сторінці громади.

    • А вже 15 червня збори влаштували прихожани однієї з громад в Меджибожі. Про це у соцмережі написав голова Хмельницької районної ради.

    “Відбулися збори релігійної організації храму Казанської ікони Божої Матері села Головчинці Меджибізької ТГ! Присутні на зборах одностайно проголосували за перехід з упц мп до помісної Православної Церкви України!” – зазначив Олександр Чорнієвич.

    Найсвіжіше

    Популярне