Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Кілька громад у різних областях вийшли з “УПЦ МП”

    13 червня відбулись збори громади храму свв. Косьми і Дем’яна села Ріпна, де жителі майже одноголосно проголосували за перехід релігійної громади у підпорядкування Православної Церкви України, повідомляє РІСУ.

    “Було гаряче, так як місцевий священик, який поки що не хоче переходити до ПЦУ, заручився підтримкою декількох прихожанок та священика з с. Сарнів, але жителі Ріпни сказали своє рішуче слово!”, — йдеться на фейсбук-сторінці “Діалог з владою Волочиська і не тільки”.

    Вчора така ж процедура відбулась і у Свято-Апостольському храмі у м. Волочиськ. “Ця церковна громада разом із своїм настоятелем, отцем Сергієм, який якраз і був ініціатором переходу (дякуємо йому за патріотичну позицію), перейшла в підпорядкування ПЦУ”, — повідомили на сторінці громади.

    Православна громада села Омбиш Крутівської ОТГ на Чернігівщині долучилась до Православної Церкви України, повідомив 14 червня о. Сергій Чутченко.

    Громада церкви св. Миколая села Корніївки Броварського району на зборах разом з отцем Василем приєдналася до ПЦУ, повідомив проф. Арсен Зінченко.

    Раніше, 8 червня, громада Покрови Пресвятої Богородиці у селі Коржівка Староостропільської громади на Хмельниччині офіційно увійшла до лона Православної Церкви України. Відповідний указ керуючого єпархією єпископа Павла опублікували на сторінці Старий Остропіль у соцмережі, повідомляє видання УНАС.

    Найсвіжіше

    Популярне