П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Вірний Богу до кінця: священник ПЦУ не припиняв богослужіння навіть під час блокади та обстрілів Чернігова

    Під час блокади російськими окупантами Чернігова священник Православної Церкви України отець Роман Кіник жодного разу не зупиняв богослужіння, а двері храму не зачинялись ні на хвилину, навіть під час обстрілів. Він власноруч випікав хліб для прихожан і у храмi роздавали продовольчі пакети цивільним.

    Про це розповів фотограф Влад Спешилов.

    «Про цього чоловіка ніхто не спитає, де він був останні 8 років. Отець Роман Кіник, настоятель Катерининської церкви, з 2014 року допомагає військовим на передовій. За роки війни церква зібрала понад 1 мільйон гривень на екіпірування для наших бійців на Сході. Прихожани в’язали маскувальні сітки та шкарпетки, шили подушки та теплі ковдри. Це лиш мала частина зробленого», – написав Спешилов.

    Він додав, що під час блокади Чернігова отець Роман жодного разу не зупиняв служби, двері храму не зачинялись ні на хвилину, навіть під час обстрілів. Отець  власноруч випікав хліб для прихожан, у храмі роздавали продовольчі пакети цивільним, а священнослужителі з інших міст надсилали сюди допомогу та готову їжу: сало, вареники, гречаники.

    «А коли до Чернігова Київською трасою заїжджали військові ЗСУ, отець Роман зустрічав їх на горі біля церкви із українським прапором. Це неймовірно щира та глибока людина, віддана своїй справі, Україні та українському народу», – сказав Влад Спешилов про священника ПЦУ.

    Нагадаємо, у Чернігові Бориса Джонсона посвятили в козаки. Також 27 травня предстоятель ПЦУ звершив молебень у Катерининському соборі Чернігова.

    Найсвіжіше

    Популярне