Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив молебень у Катерининському соборі Чернігова

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 27 травня 2022 року відвідав з першосвятительським візитом Чернігівську єпархію. Предстоятель помісної Української Православної Церкви очолив у Катерининському соборі молебень.

    Про це пише пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

    Його Блаженству співслужили керуючий єпархією архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон та місцеве духовенство. За богослужінням також молилися голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус та голова Меценатської ради Митрополичого фонду Православної Церкви України Андрій Мацола.

    Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

    Також Митрополит Епіфаній возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

    Після молебню Блаженнійший владика звернувся до присутніх зі словом.

    «З часу підступного повномасштабного російського вторгнення ми вдруге маємо можливість тут молитися. І сьогодні ми прибули на Чернігівщину з важливою благодійною місією – Митрополичий фонд і голова меценатської ради Андрій Мацола, який не вперше долучається до благодійних проєктів, передають будівельні матеріали, щоби допомогти у відновленні осель чернігівців, які були знищені чи пошкоджені російськими загарбниками. Чернігів зазнав великих руйнувань, але дякуючи допомозі Божій наші славні воїни вигнали окупантів. Тож і ми маємо робити усе від нас залежне, щоби відновлювати наші міста, духовно підтримувати тих, хто цього потребує і наближати перемогу», – зокрема сказав Предстоятель.

    Найсвіжіше

    Популярне