П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній провів онлайн-зустріч з міністром закордонних справ Тайваню Джозефом У

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній провів онлайн-зустріч з міністром закордонних справ Тайваню Джозефом У (Joseph Wu).

    Під час зустрічі сторони обговорили шляхи та можливості для надання допомоги українському народу, який страждає через війну з боку росії. Митрополит Епіфаній також розповів про соціальні ініціативи Митрополичого Фонду Православної Церкви України, передає пресслужба ПЦУ.

    Міністр У зазначив, що уряд і народ Тайваню глибоко розуміє як страждає український народ. «Ми бачимо страждання, руйнування від війни, це торкається глибини наших сердець і ми хочемо підтримати український народ в цей час несправедливої агресії» – підкреслив міністр. «Ми бачимо допомогу, яку надають церкви людям, бачимо руйнування, яких зазнали храми, і хочемо підтримати вас нашим посильним внеском» – сказав він.

    Предстоятель Православної Церкви України висловив вдячність за підтримку з боку народу Тайваню, яка є дуже важливою та вагомою в цей час війни з боку Російської Федерації.

    «Ми щиро вдячні вам за підтримку, бо вона є дуже важливою і вагомою в цей час для нас. Разом з усіма демократичними країнами ми зможемо перемогти російського агресора, який намагається знищи нас як націю. Ми, українці, прагнемо мати свою незалежну українську державу і розбудовувати наше спільне майбутнє, ми не прагнемо чужого, а бажаємо жити в мирі зі всіма нашими сусідами. Ми цього досягнемо та надалі матимемо свою незалежну державу і будемо рухатися в напрямку європейського розвитку», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Митрополит подякував за надану Тайванем фінансову і матеріальну допомогу для міст України – Києва, Харкова, Чернігова, Одеси, Сум, Запоріжжя, Бучі й інших, для госпіталів, зокрема розташованого у Львові, а також за допомогу українським біженцям у сусідніх європейських країнах.

    Міністр Джозеф У анонсував програму з фінансової допомоги у відновленні зруйнованих агресором храмів ПЦУ, яка буде реалізована спільно з Митрополичим Фондом Православної Церкви України.

    «Боже, благослови Україну!» – завершив міністр У розмову, сказавши ці слова українською мовою.

    Нагадаємо, Тайвансько-американська громада надала підтримку народу України під час зустрічі з архієпископом УПЦ США. Також предстоятель ПЦУ зустрівся з Послом Німеччини в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне