Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Тайвансько-американська громада надала підтримку народу України під час зустрічі з архієпископом УПЦ США

    У вівторок, 17 травня архієпископ УПЦ США (Вселенського патріархату) Даниїл (Зелінський) зустрівся із представниками тайвансько-американської громади в консисторії Духовного центру Української Православної Церкви США в Саут-Баунд Брук, Нью-Джерсі.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт УПЦ США.

    Вдруге за останні 80 днів близько 25 осіб, які представляють Тайвансько-американську раду Великого Нью-Йорка (під керівництвом Хонг Тьєн Лал) та місцеву пресвітеріанську церкву Тайвансько-американської спільноти (під керівництвом пастора Енні Цай), відвідали Духовний центр УПЦ США ​​з метою підтримки народу та нації України.

    У своєму вітальному слові архієпископ УПЦ США Даниїл висловив подяку Церкви за щедрі пожертвування медичних препаратів, які місцева пресвітеріанська церква Тайвансько-американського братства Хіллсборо, штат Нью-Джерсі, надала для військових госпіталів в Україні. Щобільше, архієпископ Даниїл звернув увагу на  схожість двох представлених на зустрічі народів, які борються проти урядів Росії та Китаю, які з однаковим апетитом до вторгнення та знищення воюють проти суверенних держав України та Тайваню.

    Архієпископ висловив молитовну підтримку тайванській громаді Сполучених Штатів, яка переживає наслідки скорботного нападу на тайванську християнську спільноту в Каліфорнії.

    Пан Хонг Тьєн Лал, виступаючи від імені Тайвансько-американської ради Великого Нью-Йорка, запропонував слова підтримки та підбадьорення українсько-американській спільноті, оскільки світ є свідком руйнування мирного способу життя України та її народу. Пан Лал вручив Його Високопреосвященству Архієпископу Даниїлу пожертву в розмірі 12 000 доларів США на благодійні гуманітарні потреби народу України.

    У своєму зверненні до присутніх на зустрічі, яка відбулася в Семінарській бібліотеці Митрополита Іоанна Теодоровича, пастор Анні Цай запевнила архієпископа та о. Василя Пасакаса, який координував зустріч та передачу медичних засобів, у молитовному настрої тайванської пресвітеріанської спільноти до народу України та потреб українських поранених бійців та їхніх сімей.

    Зустріч завершилася молитвою, яку читали тайванською, українською та англійською мовами за народ України та Тайваню.

    Нагадаємо, УПЦ США у співпраці з Православною Церквою України продовжують благодійність у час війни. Також УПЦ США зібрала 1,9 мільйона доларів для постраждалих українців.

    Найсвіжіше

    Популярне