П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    УПЦ США зібрала 1,9 мільйона доларів для постраждалих українців та продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні

    Оскільки світова громадськість продовжує з жахом спостерігати за кадрами жорстокого руйнування інфраструктури України та порушення прав людини та вбивств невинних жителів російськими окупантами, Українська Православна Церква США Вселенського патріархату продовжує надавати базову гуманітарну підтримку тим, хто її потребує.

    Завдяки щедрості духовенства, вірних і друзів УПЦ США ​​Церква змогла зібрати понад 1,9 мільйона доларів США на підтримку основних потреб виживання народу України, повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт УПЦ США.

    Зовсім недавно УПЦ США доставила додаткові вісім автомобілів швидкої медичної допомоги для потреб українських лікарень. Ці транспортні засоби, окрім тих, що були безпосередньо надані парафіями УПЦ США, були придбані в Німеччині та Польщі та доставлені до Михайлівського монастиря Православної Церкви України в Києві. Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у вівторок – 3 травня 2022 року освятив вісім автомобілів швидкої допомоги та доставив їх Бучанській та Ірпінській громаді Київської області для потреб медичних лікарень. Окрім цих автомобілів швидкої допомоги, УПЦ США ​​закупила десять автомобілів-мінівенів, які взяли на використання для медичних потреб ЗСУ.

    Зовсім нещодавно Високопреосвященніший Архієпископ Даниїл побував у Кракові, Польща, щоб проконтролювати закупівлю прийнятих автомобілів швидкої допомоги та завдяки співпраці з місцевими благодійними організаціями та волонтерами з України доставив в Україну найнеобхідніші медичні засоби та автомобілі.

    Під час подорожі архієпископа до Польщі Високопреосвященніший Митрополит Антоній при сприянні священника Василя Пасакаса зустрівся з тайванською християнською громадою Нью-Джерсі, яка за дорученням місцевих лікарів доставила кілька піддонів медичного обладнання для лікарень України. Отець Василь Пасакас за сприяння семінаристів Української православної духовної семінарії Св. Софії керував пакуванням та перевезенням медичної відправки до Українського медичного центру у Львові.

    Церква продовжує надавати матеріальну допомогу жителям зруйнованих та пошкоджених приміських ділянок Харкова. Завдяки співпраці з місцевими харківськими волонтерами, під керівництвом Валерія Бичкова, УПЦ США ​​може запропонувати фінансову підтримку та матеріально-технічне забезпечення найнеобхіднішими харчами та медичними засобами для людей похилого віку та переселенців, які полишили свої домівки через обстріли російських окупантів.

    Поки світ спостерігає за кадрами руйнувань, біженцями, які тікають з України до сусідніх європейських народів, найбільш уразливі особи залишаються в медичних закладах у найнебезпечніших частинах України. Завдяки співпраці УПЦ США ​​та Донецько-Маріупольської митрополії Православної Церкви України, під керівництвом митрополита Сергія, Церква змогла надати медичну допомогу дитячому онкологічного закладу у Дніпрі.

    Високопреосвященніший Архієпископ Даниїл, тісно співпрацюючи з Митрополитом Сергієм, закупив і доставив від імені УПЦ США харчі та медикаменти для дітей та осіб з непереносимістю лактози в декілька лікарень по всій Дніпровській області.

    Будь ласка, заходьте на наш сайт для отримання останніх новин про гуманітарну діяльність УПЦ США та продовжуйте підтримувати УПЦ США у цій благій місії з надання допомоги народу та країні України.

    Найсвіжіше

    Популярне