Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Військовослужбовець з Іваничів закликає духовенство та парафіян громади переходити з УПЦ МП до ПЦУ

    Депутат Володимир-Волинської районної ради від ВО «Свобода» Віктор Вілентко, який є військовослужбовцем та перебуває на фронті, висловив свою думку щодо необхідності переходу місцевих громад до Православної церкви України.

    Про це Віктор Вілентко написав на сторінці у фейсбуці, передає “Район.Історія

    Не можу не висловити своєї думки, пише він, стосовно подій котрі продовжують «обжовуватись» навколо церковних питань. Дивлюсь то там, то тут довкола селища приймаються конкретні рішення про перехід від «московії» до ПЦУ. У нас мов зачаровано…ні пострадянської символіки, ні питання церкви не вирішується. Вочевидь, на перший погляд здається, що у нас люди відрізняються від інших в районі, повірте що такі самі.

    «Місцева влада через підтримку депутатів, які в своїй більшості або просто пасивні, або ж являються парафіянами УПЦ МП. Влада має зобов’язання перед більшістю виборців проукраїнської позиції, висловитись публічно стосовно необхідності та беззаперечності переходу від УПЦ МП в ПЦУ» – зазначає Вілентко.

    За словами військовослужбовця, у громаді думають, що вдасться приховати проблему.

    «Не навчились говорити на чорне – чорне, а де біле – біле та відрізняти одне від одного. Місцеві депутати, за винятком кількох, перетворились у кероване стадо. Прикро. Настав час істини не тільки тут на війні, але і на місцях…Потрібно робити висновки», – підсумував військовослужбовець.

    Нагадаємо на Волині скандал через перехід громади до ПЦУ. Також депутати Підгайцівської сільради просять Раду заборонити УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне