Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    «Батюшка МП зазомбував усіх»: на Волині скандал через перехід громади до ПЦУ (відео)

    На Любешівщині прихожани ще однієї волинської громади вирішили вийти зі складу УПЦ МП та приєднатись до Православної церкви України.

    Про це дізнавались журналісти телеканалу «Конкурент TV».

    Інцидент стався в селищі Ветли.

    Так і у неділю 5 червня зібралися на збори, щоб розв’язати накипіле питання, люди у селі Ветли, що на Любешівщині. Коли ж прихожани прийшли до церкви аби провести збори – їх зустріли зачинені ворота та розлючені прихильники УПЦ МП.

    За словами жительки села Ветли, влаштувати збори про перехід вирішила більшість громади. Перед цим серед місцевих провели опитування й за те, щоб перейти в ПЦУ проголосували 250 селян. Жінка зізнається – на її рішення та й інших односельців вплинула кривава війна, яку в Україні влаштували рашисти. Тож ветляни вирішили якнайшвидше позбутись усього російського у рідному селі.

    «Ми не проти, щоб наш батюшка оставався, але він навідріз відмовляється переходити. сказав своїм парафіянам і нав’язав їм таку думку, що то розкол. ніхто не збирався її захоплювати. ми просто хочемо, як усі. у нас війна і наші діти гинуть. ми хочемо, щоб в нас була ПЦУ, а він зазомбував всіх», – розповідає ветлянка.

    Найсвіжіше

    Популярне