Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП відреагували на анексію Кримських єпархій Московським патріархатом

    Анексією Кримських єпархій РПЦ показує приклад, в якому напрямку потрібно втілювати в життя рішення травневого собору УПЦ МП, впевнений митрополит УПЦ МП Климент (Вечеря), якого цитує заборонене в Україні видання strana.news

    Водночас Климент заявив, що у РПЦ розуміють, що процеси церковного життя на територіях, на які вона претендує, знаходяться близькі до точки неповернення.

    «Заяви, які прозвучали у рішеннях московського Синоду, не містять прямих звинувачень чи ультиматумів. У них можна прочитати розуміння того, що багато процесів церковного життя на всьому просторі, на який канонічно претендує РПЦ, знаходяться у безпосередній близькості до точки неповернення. Аргументація, як зараз виражаються світські ЗМІ, “анексування” кримських єпархій представлено як “відсутність регулярного сполучення” з Києвом. Це дуже дипломатичне, але недвозначне формулювання згоди з діями УПЦ МП, у якого “регулярне сполучення” з Москвою взагалі відсутнє. І патріархія за фактом показує приклад, в якому напрямку нашої церкви і далі потрібно втілювати у життя рішення травневого собору», – заявив єрарх УПЦ МП Климент.

    Нагадаємо, Духовний Фрон України писав, що москва «віддячила» УПЦ МП за правки до Статуту анексією Кримської єпархії. Синод РПЦ «привласнив» Кримську єпархію УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне