Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Після окупації Лиману, обстріляні храми відвідав митрополит УПЦ МП Митрофан (Нікітін)

    30 травня 2022 року митрополит УПЦ МП, прихильник московського патріарха Митрофан (Нікітін) відвідав Покровський жіночий монастир, чотири храми у місті Лиман (нещодавно окупований загарбниками) та церкву у селі Ставки Донецької області, які постраждали «в результаті бойових дій».

    Відео з місця руйнувань опублікували на YouTube-каналі Горлівської єпархії УПЦ МП, без зазначення причетності російських військ до руйнувань храмів.

    Значних руйнувань зазнав храм в ім’я Феодосія Чернігівського у селі Ставки. Зруйновано стіну храму, вибито вікна, частково знищено внутрішнє оздоблення. Постраждали також приміщення недільної школи та прихрамова територія.

    Сильно постраждав і храм-хрестильня в ім’я святого рівноапостольного князя Володимира в Петропавлівській парафії міста Лиман. Частково зруйновано купол, дах, пошкоджено внутрішнє оздоблення, постраждала прихрамова територія.

    Нагадаємо, у Лимані родина місцевого священника «УПЦ» МП зустрічала з хлібом-сіллю російських окупантів. Кілька днів тому Лиман залишили сили ЗСУ, щоб перегрупуватись на укріплені позиції.

    Найсвіжіше

    Популярне