Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП Митрофан захищає Кіріла, який виправдовував війну рф проти України

    Митрополит УПЦ МП «Горлівський та Слов’янський» Митрофан (Нікітін) захищає авторитет кровавого московського патріарха Кіріла (Гундяєва), який виправдовував вбивства українців і війну рф проти України. Митрофан сказав, що РПЦ й Кіріл постійно надають гуманітарну допомогу його єпархії.

    Запис його звернення до віруючих єпархії опублікував російський пропагандистський канал Правблог, передає raskolam.net

    Єрарх УПЦ МП похвалився, що Гундяєв брав участь у переговорах, щодо бійців на «Азовсталі»: «Коли до Маріуполя я їздив на Азовсталь на переговори для того, щоб звідти людей вивезти, ці переговори були і за участю патріарха (московського, – ред.), і без нього швидше за все вони навіть і не розпочалися б. Про це теж не слід забувати. Ну, може, колись потім буде час про це буде сенс розповісти. І тому патріарх нас не покинув, не сидить склавши руки, і не вдає, що тут нічого не відбувається. Це не правда. І я не можу про це мовчати».

    Нагадаємо Юрчук також заявив, що не буде дотримуватись рішень Собору УПЦ МП.

    Також єпархія УПЦ МП у Криму виступила проти рішень Собору УПЦ МП. У Донецькій і Луганській єпархії УПЦ МП не прийняли рішення Собору. Аналогічно вчинила Ровеньківська єпархія УПЦ МП.

    Варто зазначити, що 7 липня 2017 року митрополит Митрофан (Нікітін) під прапорами прапорів псевдореспубліки «ДНР» провів молебень за загиблими «ополченцами» та освятив їм пам’ятник в тимчасово окупованій терористами Горлівці.

    Найсвіжіше

    Популярне