П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В Івано-Франківську волонтери в монастирі шиють для бійців аптечки із системою Molle

    В Івано-Франківську, у монастирі Святого Йосифа, волонтери налагодили виробництво аптечок для української армії. Медичні сумки обладнані системою кріплення Molle. Тож їх можна закріпити до пояса, плитоноски чи бронежилета. Про це Суспільному розповів координатор волонтерського штабу Іван Зубрицький.

    З його слів, від початку повномасштабної російсько-української війни бійці отримали понад 200 таких аптечок. Допомагають шити медичні сумки в обласній філармонії імені Іри Маланюк. Опісля пошиття аптечки укомплектовують ліками та відправляють на фронт.

    “Медикаменти, які ми маємо, всі із-за кордону. Через брак ліків в Україні ми просили допомогу у наших монастирів за кордоном. Вони нам висилали цілі фури. І багато медикаментів ми віддали у військові госпіталі в різних містах України — і на Сході, і на Півдні, і на Західній Україні також”, — говорить Іван Зубрицький.

    В Івано-Франківську волонтери шиють для бійців аптечки із системою Molle
    Волонтерка Софія Черкавська. Фото: Суспільне Івано-Франківськ
    Допомагає укомплектовувати медичні сумки Софія Черкавська. Дівчина волонтерить у монастирі разом з друзями з перших днів повномасштабної війни.

    “Ходимо сюди на молодіжну християнську спільноту і брат Іван нас залучає до волонтерства. Приходимо, коли привозять таблетки, або коли потрібно відправити допомогу, — каже Софія Черкавська. — До аптечки кладемо антибіотики, знеболювальні, жарознижувальні й протизапальні. Також — сильні знеболювальні”.

    Також волонтери ставлять в аптечки медичні вироби, які військові можуть використати у разі травм чи поранень. Аби зшити та наповнити медикаментами одну таку сумку, потрібно приблизно 3 000 грн, каже координатор волонтерського штабу.

    Аптечки для бійців волонтери із монастиря Святого Йосифа відправляють разом з іншою військовою допомогою щотижня.

    Найсвіжіше

    Популярне