Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Посольство США у День пам’яті вшанувало загиблих українських героїв

    Посольство США в Україні в американський День пам’яті віддало шану загиблим українським героям.

    «30 травня у Сполучених Штатах відзначають День пам’яті — день, коли ми урочисто вшановуємо тих, хто загинув під час служби в наших Збройних силах. Цього року ми також згадуємо хоробрість та жертовність українських героїв, які загинули, захищаючи свою країну. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною», – зазначили американські дипломати у Твіттері.

    День пам’яті – національне свято США, відзначається щорічно в останній понеділок травня. Цей день присвячений пам’яті американських військовослужбовців, що загинули у всіх війнах і збройних конфліктах, в яких США брали участь.

    В УПЦ США зазначили, що пам’ятають всіх, хто віддав життя за свободу і незалежність.

    «Ми пам’ятаємо всіх, хто приніс остаточну жертву, щоб захистити тих, хто не може захистити себе і дозволити іншим жити у свободі. Ми урочисто робимо хвилину мовчання, щоб згадати тих, хто воював і загинув за нашу країну в багатьох конфліктах, битвах і війнах, щоб гарантувати, що ми продовжуємо насолоджуватися свободою, яку передбачали наші засновники», – йдеться в повідомленні на сайті УПЦ США.

    У Церкві зазначили, що сьогодні, героєм може стати не тільки військовий, але і кожен, хто захищає тих, хто не може захистити себе.

    «Жертва наших полеглих на війні змушує нас думати про те, якими ми хочемо, щоб були цінності суспільства. Пам’ятаймо з честю тих, хто вказав нам безкорисливий шлях. Ми згадуємо їх із вдячністю, тому що вони показують нам, ким ми можемо бути як країна і народ, оскільки ми також шукаємо шляхи, якими ми будемо служити один одному», – зазначили єрархи УПЦ США митрополит Антоній (Щерба) і архієпископ Даниїл (Зелінський) у зверненні.

    В УПЦ США зазначили, що військовослужбовці із США, ідучи боротися за свою країну, думали не про себе. Вони думали про ідеали своєї країни і про свій обов’язок вірних громадян.

    «Зокрема, ми безмежно вдячні за жертву загиблих військовослужбовців та членів збройних сил Української православної церкви США, а також членам їхніх сімей, яким їх не вистачає», – йдеться у зверненні.

    «Нехай ми ніколи не сприймаємо свободу за яку вони боролися, як належне. Натомість нехай ми вшануємо пам’ять цих великодушних чоловіків і жінок, принісши в цей День пам’яті якусь власну жертву: акт служіння, поминання чи молитви. Давайте разом прагнути того, щоб громадяни завжди пам’ятали і поважали тих, хто заплатив найвищу ціну», – підсумували в УПЦ США.

    Нагадаємо, УПЦ США висловили співчуття жертвам стрілянини в школі, від якої загинуло 19 дітей і 2 дорослих. Також УПЦ США ​​продовжує залишатися на передовій гуманітарної допомоги народу України.

    Найсвіжіше

    Популярне