Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    УПЦ США ​​продовжує залишатися на передовій гуманітарної допомоги народу України

    Реальність війни в Україні – це гуманітарна криза. Мільйони людей не мають безпечного місця, яке б вони могли назвати своїм домом. За наявними даними, вісім мільйонів внутрішньо переміщених осіб знаходяться в Україні. Україну вже покинуло понад сім мільйонів людей. Більша частина з них – діти, а решту – жінки та люди похилого віку. Через зростання цін на харчі в усьому світі сусідні з Україною країни повідомили про різке зростання цін на харчі, внаслідок чого основні харчі були дорожчими, ніж навіть у США.

    Відповідаючи на основні потреби для виживання, Українська Православна Церква США продовжує надавати допомогу в матеріально-технічному забезпеченні харчів та медичних товарів. Тісно співпрацюючи з Православною Церквою України, особливо з єрархами на сході України, де люди втратили свої домівки та майно і вважаються «переміщеними особами», УПЦ США фінансує розподіл харчових продуктів та медикаментів у с. Костянтинівка (неподалік від м. Донецьк), в Дніпровській, Сумській та Харківській областях. Прозорим розподілом  гуманітарної допомоги курує митрополит Донецький і Маріупольський Сергій (Горобцов) разом із духовенством та волонтерами, – повідомляє сайт УПЦ США.

    Зокрема, у м. Костянтинівка, тісно співпрацюючи з благочинним Донецької області – священником Костянтином Кузнєцовим, УПЦ США ​​надає фінансову допомогу їдальні, що забезпечує щоденне харчування біженців та нужденним людям, які постраждали від російських загарбників.

    На Харківщині УПЦ США продовжує фінансувати групу волонтерів (під керівництвом Валерія Бичкова), які щодня доставляють найнеобхідніші медичні та матеріально-технічні засоби мешканцям зруйнованих будівель та частин міста.

    Відповідаючи на заклик про потребу менших медичних машин та транспортних автомобілів, УПЦ США ​​профінансувала та придбала 5 додаткових мобільних автомобілів, які обслуговуватимуть потреби перевезення поранених та доставки гуманітарної допомоги в найбільш спустошені райони на сході України.

    УПЦ США ​​з початку війни в Україні працює над наданням критичної допомоги тим, хто її найбільше потребує. УПЦ США перевезли тонни матеріально-технічного постачання людям як всередині України, так і переміщеним у сусідніх країнах.

    УПЦ США закликає відвідати їхній вебсайт, щоб отримувати останні оновлення про гуманітарні зусилля та продовжувати підтримувати УПЦ США у місії допомоги народу України.

    Нагадаємо, УПЦ США зібрала 1,9 мільйона доларів для постраждалих українців та продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні. Також Тайвансько-американська громада надала підтримку народу України під час зустрічі з архієпископом УПЦ США.

    Найсвіжіше

    Популярне