Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США висловили співчуття жертвам стрілянини в школі, від якої загинуло 19 дітей і 2 дорослих

    В УПЦ США висловили співчуття загиблим у стрілянині в приміщені школи, в громаді Увальде, штат Техас.

    «Коли ми мандруємо священним часом пасхальної радості та отримуємо спасенну впевненість у нашому власному воскресінні; наші людські вирази та почуття не можуть описати шок і біль, який завдав останній масовий розстріл в громаді Увальде, штат Техас, забравши життя 19 дітей і двох вчителів», – йдеться в повідомленні УПЦ США.

    В УПЦ США нагадали, як кілька днів тому всі були шоковані реальністю стрілянини в Баффало, Нью-Йорк, і Лагуна-Вудс, Каліфорнія.

    «Епідемія насильства та ненависті в нашому суспільстві стає незбагненною. В той час, як ми думали, що ніхто не зможе зрозуміти сенсу ще одного масового розстрілу в нашому суспільстві, в ці дні ми зіштовхнулися зі сценою різанини в початковій школі в Техасі», – кажуть єрархи УПЦ США.

    Від імені духовенства та вірних УПЦ США та діаспори духовенство сердечно молиься до Господа подати розраду та зцілення тим, хто втратив своїх близьких.

    «Ми стоїмо в єдності та обіймаємо людей Увальде, штат Техас, тих, хто вижив, сімей та друзів тих, хто несправедливо загинув…Масові розстріли, подібні до цього, є нищівним нагадуванням про те, наскільки зламаний наш світ. Нехай наші зусилля молитви та солідарності допоможуть спонукати людей до дій, що ведуть до значущих змін, які сприяють безпеці та сприяють розбудові культури життя», – кажуть в УПЦ США.

    Також єрархи закликали піднести молитви за упокій душ загиблих на Панахиді опісля Божественної Літургії у неділю, 29 травня, а також помолитися за вцілілих членів сім’ї, однокласників та вчителів під час Божественній Літургії.

    Нагадаємо, 24 травня, озброєний чоловік убив щонайменше 19 дітей і двох дорослих під час нападу на початкову школу в південно-західному американському штаті Техас, що стало однією з найбільш смертоносних масових стрілянин у школі в історії країни.

    Найсвіжіше

    Популярне