П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський «експерт» вважає, що майбутнім зібранням «УПЦ» МП керує СБУ

    Російський православний «експерт» Кіріл Фролов вважає, що зібранням «УПЦ» МП, яке має відбутись в п’ятницю керує Служба Безпеки України. СБУ нібито планує шантажувати Путіна автокефалією УПЦ МП.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на росЗМІ.

    Фролов заявив, що в УПЦ МП є розкольницькі плани, які хочуть замаскувати рішенням Зборів про початок руху до «канонічної автокефалії» і зробити це як «прийнятний компроміс».

    «Такі проєкти документів передають нам із ризиком для життя вірні чада Російської Церкви прямо з Малоросії (України, – ред.). Владі України підійде підготовлене СБУ рішення про «поступову автокефалію», воно використовуватиметься для шантажу Владіміра Путіна з метою примусити зупинити спецоперацію (війну рф проти України, – ред.)», – заявив російський експерт.

    Фролов висловився пропагандистськими фразами із тих же темників, що і Лука (Коваленко) в Запоріжжі, лякаючи об’єднанням православних і католиків.

    «Потрібно розуміти, що автокефалія УПЦ, навіть “канонічна та поступова”, є кроком до подальшого підпорядкування католикам, а після укладання 22 травня унії Зеленського та Дуди – тим паче», – лякає Фролов.

    Крім цього, зі слів Фролова стає ясно, що автокефалії для УПЦ МП в Кремлі бояться як вогню. Російський експерт, намагаючись очорнити автокефалію, навіть заявив, що «будь-який рух УПЦ “МП” у бік автокефалії є єрессю та розколом, і викривати такий рух, кожен такий крок – обов’язок православного християнина». Водночас автокефалія для РПЦ, Фроловим не вважається чимось поганим, що треба викривати і вважати єрессю. Таке собі дводумство.

    Кіріл Фролов зазначив, що «на жаль, далеко не все духовенство УПЦ демонструє стійкість». Російський експерт занепокоєний і поведінкою Одеської єпархії УПЦ МП, яка, на його думку, викликає «деякі питання».

    Водночас російський пропагандист наводить Запорізьку єпархію УПЦ «МП», як приклад для наслідування. «Приклад Запорізької єпархії має надихнути інших, показати, що опір можливий навіть за умов бандерівської окупації (чинної української влади, – ред.). Хоча, звичайно, це короткочасний виграш, проблему вирішить лише визволення російською армією», – впевнений Фролов.

    На останок Фролов запевняє, що українці – це «росіяни, малороси», а тому аналогією із Македонією нібито не коректні, бо македонці – не серби.

    Нагадаємо, у Запорізькій єпархії «УПЦ» МП 75% духовенства вирішило не розривати зв’язки з РПЦ та залишатися «на поточних позиціях». Також Онуфрій відсторонив Паканича, який регулярно отримував з Москви інструкції, як і що робити із майбутнім собором «УПЦ» МП.

    Найсвіжіше

    Популярне