Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Перехоплено розмови служителя РПЦвУ із куратором із Москви: «Українство це єресь і я повинен це говорити далі»

    Центр «Миротворець» опублікував матеріал розмови священника РПЦвУ (яка ще називає себе «Українською Православною Церквою») із Кам’янського (колишній Дніпродзержинськ), які мають зацікавити Службу безпеки України. У них священник РПЦ в Україні Євгеній Максименко говорить, що «Українство він повинен називати єрессю» і виступати проти Вселенського патріарха і ПЦУ, лобіюючи інтереси «русского міра» і єдність України з Росією.

    Зокрема у телефонній розмові священник РПЦвУ В’ячеслав надсилає куратору із Росії Кірілу Фролову для ознайомлення та оцінки свої пропагандистські публікації, розкриває актуальні тези російської пропаганди, показує прицільну роботу російських спецслужб проти візиту Вселенського патріарха Варфоломія І в Україну. Звісно, присутні і тематика дезінформації щодо псевдо утисків на РПЦвУ, цілеспрямована дискредитація проукраїнської ПЦУ, трохи Медведчука та ФСБ, — повідомляють в «Миротворці».

    Джерело: Миротворець

    В ході листування священник РПЦвУ Євегній Максименко і Кіріл Фролов обговорюють підготовлений Максименком рапорт від імені Фролова, в якому він звітує патріарху Кірілу про реалізовані заходи, направлені на дискредитацію візиту Вселенського патріарха в Україну за участі Максименка та команди таких же агентів і пособників Росії.

    Максименко викриває факти взаємодії з священником РПЦвУ Николаєм Балашовим (заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату) та спеціально створеною ГО «Миряни» і її очільником Василем Макаровським (що так само управляються через агентів впливу з РФ) та іншими проросійськими агентами впливу.

    Джерело: Миротворець

    З розмов стало відомо, що за вірну службу на благо Росії служитель РПЦвУ Євгеній Максименко намагається випросити підвищення у духовному сані до архімандрита, а надалі на єпископа, щоб на наступному синоді в Москві Максименко виступав як єпископ. Кіріл Фролов, своєю чергою, зазначає, що займається лобіюванням вказаних питань.

    Головною функцією «чесного отця-зрадника» Максименка, котрий вважає Україну Малоросією та пропагує кремлівські тези на широкий загал, прикриваючись церковним саном російським куратором визначено наступне: «Само Украинство является ересью и твоя задача здесь открывать глаза на это». Священник РПЦвУ сказав у відповідь: «Українство однозначно єресь і я це повинен далі говорити».

    Окрім безперечно властивої священнослужителю РПЦвУ нецензурної лексики Максименко також виражає антипатію до українського державотворчого процесу та розділяє позицію Фролова, що «незалежность – это зло и сатанизм». А це вже можна трактувати, як замах на суверенітет України.

    З усієї переписки загалом зрозуміло, що інформаційна кампанія та організація масових акцій, направлених проти візиту Вселенського патріарха Варфоломія І в Україну – це спланований комплекс заходів спецслужб РФ проти України і РПЦвУ – один із головних механізмів її реалізації через таких «монахів».

    У Миротворці підкреслили, що «монахи, які “кожну секунду свого життя дорожать думкою про єдність з Росією” та поширюють “руськомірні” тези про історичну Русь, яку потрібно відродити на базі “Православ’я”. Це особи, які ненавидять Україну, її державність і українськість взагалі».

    «Це ті, хто під прикриттям релігійної діяльності захоплюють свідомість громадян України, яких надалі не потрібно захоплювати чи ліквідовувати фізично – вони вже і так зазомбовані раби, яким вселили відповідні ідеї, визначили модель поведінки та стереотипи. Такі релігійні діячі – це ворожі шпигуни та агенти впливу, а віруючі, які за ними слідують – це полонені, тільки на своїй же території. Отже, хлопці з СБУ, давайте працюйте і нейтралізовуйте цю заразу у законний спосіб або, як вже получиться», – підсумували в Миротворці.

    Також опубліковані аудіо і тексти розмов.

    Найсвіжіше

    Популярне