Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Русский – значить атеїст: у «православній росії» кожен четвертий вважає себе не віруючим, – дані опитування

    Пропагандистський міф «русский значить православний» можна вважати зруйнованим. Згідно з опитуванням, майже кожен четвертий росіянин (23%) вважає себе атеїстом, серед молоді 18-30 років невіруючим називає себе кожен третій (34%).

    Про це свідчать дані опитування Фонду «Громадська думка», опубліковані на сайті соціологічного центру.

    Водночас майже дві третини росіян (63%) вважають себе православними, серед співгромадян старше 60 років ця частка становить 70%, серед молоді 18-30 років православним себе називає лише кожен другий (51%).

    Результати дослідження показують, що 8% росіян сповідують іслам, серед співгромадян у віці від 31 до 45 років мусульманином називає себе кожен десятий (10%).

    За даними ФОМ, питома вага католиків, протестантів та уніатів разом узятих становить 2%, ще стільки ж респондентів сповідують інші релігії.

    Всеросійське опитування було проведено 8-10 квітня 2022 року серед 1500 респондентів віком від 18 років у 104 населених пунктах РФ у 53 регіонах.

    Нагадаємо, на Кіріла подадуть до Міжнародного кримінального суду за співучасть у звірствах російської армії. Також росія продовжує використовувати заяви від УПЦ МП, для очорнення репутації України і виправдовування вторгнення.

    Найсвіжіше

    Популярне