П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    З УПЦ МП до ПЦУ: голова ОВА «підписав розпорядження» про перехід трьох релігійних громад Київщини

    Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк підписав розпорядження про перехід трьох релігійних громад УПЦ МП в Київській області до Православної Церкви України. Про це пресслужба адміністрації повідомила 20 квітня, передає Радіо Свобода.

    Крім того, триває підготовка розпорядження про реєстрацію ще трьох релігійних громад Київської області зі зміненою підлеглості, яке планується підписати до Великодня.

    «Якщо є законні підстави та бажання релігійної громади про перехід – ми будемо це робити. Обласна військова адміністрація діє виключно в законодавчому полі в інтересах своїх жителів та української держави», – йдеться в коментарі Павлюка.

    Київська ОВА не називає, які саме громади перейшли до Православної церкви України.

    Як правило, Перехід з Московського патріархату до ПЦУ відбувається за ініціативи самої громади.

    Нагадаємо 63% українців підтримують ідею розриву зв’язків УПЦ МП з російською Церквою. Крім цього, митрополит Епіфаній звернувся до УПЦ МП: ми закликаємо вас стати на канонічний шлях – на шлях єдності. 

    Водночас УПЦ МП на Черкащині розправилась над священником, який покинув їх структуру і приєднався до ПЦУ. Загалом, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповів, що вже понад 50 громад УПЦ МП приєдналися до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне