Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Мер Бучі розповів про звірства російських окупантів і розстріли цивільного населення

    Міський голова Бучі розповів, що 403 мирні городяни були жорстоко закатовані російськими солдатами протягом місячної окупації. Фактично це, за його словами, кожен п’ятий мешканець Бучі з тих, хто залишився. Абсолютна більшість смертей від рук окупантів у Бучі сталася внаслідок кульових поранень. 

    Про це заявив мер міста Анатолій Федорук в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону, передає “ІнфоСпротив”.

    «На території місцевої церкви Андрія Первозванного є дві братські могили, де продовжується підняття тіл. Майже у 85% загиблих кульові поранення. Вони загинули не від вибухів снарядів або внаслідок осколкових поранень. Їх цілеспрямовано розстріляли рашисти», – сказав він.

    Федорук зазначив, що став свідком розстрілу сім’ї, яка автомобілем із Гостомелю їхала через місто у бік Києва. Біля підприємства «Південтеплоенергомонтаж» на вулиці Леха Качинського чоловік просив у окупантів не добивати поранену дружину. Але вони не почули і вбили вагітну дружину та маленьку дитину.

    «Наразі Буча – це мертве місто. За кілька днів нам вдалося навести трохи лад після окупаційних російських військ. Проте загроза із півночі [повторного вторгнення росіян] продовжує залишатися», – заявив мер.

    Федорук закликав мешканців не поспішати повертатися до рідних будинків та залишитися у безпечніших місцях.

    Нагадаємо, окупанти розстріляли в Бучі чоловіка, ймовірно, через його прізвище Навальний. Біля тіла лежав паспорт. Також з братської могили біля церкви у Бучі дістали понад 70 тіл. Крім цього путін назвав злочини росіян у Бучі «фейком, як у Сирії».

    Найсвіжіше

    Популярне