П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    путін назвав злочини росіян у Бучі «фейком, як у Сирії». А Лукашенко пов’язав із цим англійців

    президент рф путін, коментуючи воєнні злочини російських військ у місті Буча, що на Київщині, заявив про «фейк та провокацію, як у Сирії».  Самопроголошений очільник Білорусі Лукашенко каже, нібито має якість документи фсб рф щодо цього та готовий їх передати.

    Про це глави росії та Білорусі заявили під час спільної пресконференції.

    путін заявив, що досі спілкується із західними політиками, які згадують у розмові про Бучу. Однак замість коментарів про звірства російських окупантів у місті путін заявив, що «в Іраку трупи в розвалинах місяцями лежали та розкладалися».

    «Справи нікому не було до того, ніхто навіть не помітив. Як ніхто не згадує сотні вбитих мирних жителів в Афганістані, коли одним ударом знищували сотні людей не весіллях. Тишина. Не було такої тиші, коли влаштовували такі провокації у Сирії, коли зображували застосування хімічної зброї урядом Асада. Потім з’ясувалося, що це фейк. Такий же фейк і в Бучі», — заявляє путін.

    Лукашенко, своєю чергою, заявив про «психологічну спецоперацію, яку провели англійці». Він заявив, що може передати якісь документи, які нібито підтверджують це.

    «Якщо вам комусь потрібні адреси, паролі та явки, номери машин, марки, на яких приїхали у Бучу і як це робили…фсб росії може надати ці матеріали. Якщо ні, то ми можемо у цьому плані допомогти. Разом з російськими нашими друзями, з першої до останньої години розкрили цю гидку, бридку позицію Заходу», — сказав самопроголошений глава Білорусі.

    Найсвіжіше

    Популярне