Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині судитимуть настоятеля храму МП за колабораціонізм

    Настоятель церкви УПЦ московського патріархату, що у Новоград-Волинському районі, постане перед судом за те, що закликав прихожан підтримати збройну агресію Росії в Україні і заперечував причетність рф до обстрілів мирних жителів.

    Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

    “64-річний настоятель церкви московського патріархату, що у Новоград-Волинському районі, у березні цього року, вдень, під час спілкування на вулиці з місцевими жителями, давав їм “цінні” настанови, як насправді треба сприймати широкомасштабне вторгнення російської армії.

    Підозрюваний намагався переконати громаду у тому, що влада російської федерації прислала військо визволити українців від нацистів та бандерівців, захистити російськомовне населення братського народу”.

    «Батюшка»-колаборант із УПЦ МП стверджував, що вбивають мирних жителів та руйнують їхні домівки і все довкола не російські війська, а українські збройні сили.

    У відповідь на такі заяви прихожани звернулися до правоохоронців.

    Наразі обвинувальний акт стосовно священника за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України) передано до суду.

    Нагадаємо, в УПЦ МП намагаються допомогти уникнути відповідальності затриманому за колабораціонізм священнику із Дніпровщини. Також у Бородянці священник УПЦ МП вказував окупантам кого з жителів треба затримати. Крім цього він підтримав агресію ЗС РФ і сказав, що у 2014 році їх би зустрічали з квітами.

    Найсвіжіше

    Популярне